Slovenija
20 ogledov

Poškodovani rudarji že doma

V vodstvu Premogovnika Velenje so povedali, da zaradi stebrnega udara ni potrebn Žurnal24 main
Trije poškodovani rudarji Premogovnika Velenje, ki so se v četrtek ob tako imenovanem stebrnem udaru lažje poškodovali, so že doma, četrti pa bo bolnišnico zapustil danes. Sanacija jame ne bo potrebna.

Velenjski rudarji so sicer v četrtek končali z letošnjim odkopom premoga in jama bo v mirovanju do 3. januarja. V Premogovniku Velenje obenem navajajo, da je do stebrnega udara prišlo v četrtek dopoldne, kljub temu pa je popoldanska izmena delala že normalno, saj je bilo zadoščeno vsem varnostnim zahtevam.

Stebrni udar je hipna sprostitev napetosti v hribini, ki se občasno zgodi v rudnikih, so pojasnili v premogovniku. Kmalu po dogodku je delovišče obiskal glavni rudarski inšpektor in o dogodku naredil zapisnik.

Kot je navedla uprava Premogovnika Velenje, kljub najsodobnejši tehnologiji, ki jo imajo, je delo rudarjev še vedno delo v posebnih razmerah, za katere imajo predpisane posebne varnostne ukrepe, ki jih dosledno izvajajo, žal pa se stebrnega udara vnaprej ne da predvideti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.