Slovenija
21 ogledov

Poslanci bodo opravljali dodatne dejavnosti

seja dz Saša Despot
Zakon o poslancih tem prepoveduje hkratno opravljanje pridobitne dejavnosti, dopušča pa nekatere izjeme. Med novimi poslanci bodo še naprej dela opravljali profesorji, igralka, zdravnik, komentator.

Nekaj poslancev je tako že napovedalo, da bodo to možnost izkoristili. Med drugimi je novi predsednik DZ Milan Brglez že potrdil, da bo še naprej predaval na fakulteti za družbene vede, kjer je tudi predstojnik katedre za mednarodne odnose.

Med poslanci SDS je opravljanje dodatne dejavnosti zaenkrat napovedala Jelka Godec, ki bo opravljala pedagoško delo na ljudski univerzi v Šentjurju.

Za opravljanje dodatne dejavnosti je med poslanci DeSUS zainteresiran Tomaž Gantar. Še naprej bo opravljal zdravniško delo v Bolnišnici Sežana. Za to je imel soglasje tudi kot nekdanji minister za zdravje, so ob tem pojasnili v DeSUS.

Poslanka ZL Violeta Tomić, sicer igralka, bo petinsko še naprej opravljala dejavnost samostojne delavke v kulturi, med poslanci ZaAB pa je dodatno dejavnost napovedal Peter Vilfan, ki ostaja komentator košarkarskih tekem.

V tokratnem sklicu je med poslanci največje parlamentarne stranke SMC precej visokošolskih učiteljev, ki bi lahko zaprosili za petinsko opravljanje tega dela. Koliko jih dejansko bo, za zdaj še ni znano.

Komentarjev 2
  • legija 14:46 08.avgust 2014.

    Violeta Tomić, prava, žlahtna, leva kaviar komunistka! Ko je kandidirala je bila ostro proti vsem privilegijem, no, zdaj, ko je izvoljena, bo pa prva, ki jih bo začela izkoriščat!! Ne morem reči drugega kot banda levakarska komunajzerska!

  • patrijarh 14:16 08.avgust 2014.

    Kdo je tukaj večji kekec.