Slovenija
637 ogledov

Pozor, ni še konec: Arso z oranžnim alarmom!

dež dežnik Epa
Ozračje se bo osvežilo, začetek tedna deževen.

Danes bodo predvsem na jugovzhodu Slovenije dolgotrajni in močni nalivi, Agencija RS za okolje (Arso) je zato za južni del države izdala oranžno, za severni del pa rumeno opozorilo. Kako se nevihtne celice pomikajo preko Slovenije, lahko pogledate na tej povezavi.

Na Primorskem so razglasili veliko požarno ogroženost naravnega okolja. Ozračje pa se bo po daljšem vročinskem valu končno nekoliko osvežilo.

Danes bo večinoma oblačno in deževno, prisotne bodo tudi nevihte, predvsem na vzhodu bodo tudi močnejši dolgotrajni nalivi, poroča Arso. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja, najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 26 stopinj Celzija.

Zahodno od nas in na območju Alp bo pretežno oblačno s pogostimi padavinami, deloma plohami in nevihtami, ozračje se bo osvežilo, ob severnem Jadranu pa bo zapihala burja.

Jutri dopoldne naj bi bilo pretežno oblačno, ponekod bo še deževalo, popoldne pa se bo delno razjasnilo. V sredo lahko pričakujemo jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo, nastalo bo nekaj ploh in neviht, v četrtek pa bo sončno, napoveduje Arso.

Nevihte z močnim vetrom in udari strel so na vzhodu in severovzhodu države že včeraj povzročale težave. Največ težav je povzročil močan veter, ki je podiral drevesa in odkrival objekte. Udari strel so zanetili požare dveh dreves in travnika, nekaj objektov pa je poplavila tudi meteorna voda.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.