Slovenija
1464 ogledov

Pozor, Arso za danes in jutri izdal oranžno opozorilo za vso Slovenijo

vročinski val vročina vreme termometer Profimedia
Arso v današnji napovedi z dvema oranžnima opozoriloma: po nižinah bo predvsem sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev, na Primorskem pa je velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Danes bo precej jasno, popoldne bo v notranjosti možna kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36 °C. Jutri bo pretežno jasno, verjetnost popoldanskih neviht bo majhna. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 20, na Primorskem do 22, najvišje dnevne od 31 do 37 °C, piše na Arsovi spletni strani. 

Napoved za sosednje pokrajine: pretežno jasno bo in vroče. Popoldne bodo predvsem v Alpah možne posamezne nevihte.

Obeti: v soboto bo sončno in vroče. Popoldne in zvečer bodo možne posamezne nevihte. V nedeljo zjutraj bo še sončno. Čez dan bo več spremenljive oblačnosti, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte.

Opozorila: Na Primorskem je velika požarna ogroženost naravnega okolja. Po nižinah bo predvsem sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev. Na zemljevidu je Arso tako za toplotno obremenitev za danes izdal oranžno opozorilo, enako pa velja tudi za petek.

Napoved od 19. do 24. avgusta 2024

V ponedeljek bo nad osrednjim Sredozemljem plitvo ciklonsko območje z vremensko fronto, ki se bo zadrževala nad našimi kraji. Nad zahodno Evropo se bo krepilo območje visokega zračnega tlaka, ki se bo razširilo proti vzhodu. Neizrazita višinska motnja nas bo verjetno oplazila v sredo. Naši kraji bodo verjetno vse do konca tedna pod vplivom anticiklona. V višinah bo dotekal vse toplejši zrak, so zapisali na Arsovi spletni strani. 

V ponedeljek bo verjetno precej oblačno vreme s pogostimi krajevnimi padavinami, vmes bodo nevihte. Hladneje bo. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja. V torek se bo razjasnilo. V sredo niso izključene posamezne krajevne plohe in nevihte. Od četrtka do sobote bo prevladovalo sončno in spet bolj vroče vreme. Ob koncu tedna bodo najvišje temperature verjetno malo nad 30 °C.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • FejstDogaja 12:15 15.avgust 2024.

    Samo tistim, ki greste na jetra samim sebi, ker preveč visite na internetu.

  • Pierre 11:01 15.avgust 2024.

    A gre še komu arso na jetra?????