Slovenija
170 ogledov

Pozor, če se odpravljate na cesto, čaka vas salamenska gneča

TZ moje mesto 05.11.07 severna ljubljanska obvoznica, avtomobili, promet, cesta,
1/2
Saša Despot
V Nemčiji, Avstriji in na Hrvaškem je danes cerkveni praznik in dela prost dan, veliko ljudi bo zato izkoristilo priložnost za podaljšan vikend na morju. Pričakujte gnečo na naših cestah!

Zaradi cerkvenega praznika v nekaterih sosednjih državah, praznik svetega rešnjega telesa je dela prost dan med drugim tudi v Avstriji, Nemčiji in na Hrvaškem, bo danes, 30. maja, promet močno povečan iz smeri Avstrije proti Hrvaški. "Daljše potovalne čase pričakujte predvsem v jutranjem času na gorenjski avtocesti na odseku Kranj–Ljubljana ter ljubljanskem obroču," opozarjajo na portalu InfoPot.

Pozor tudi vozniki tovornjakov: V Avstriji ter na Hrvaškem bo ta dan v veljavi tudi omejitev težkega tovornega prometa. V Avstriji bo omejitev veljala med 00.00 in 22.00, na Hrvaškem med 14.00 in 23.00.

Visoka gostota prometa nas bo spremljala vse do sobote, nato pa se bodo prometni tokovi znova obrnili.

prenovljena obvoznica | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Zaradi III. faze del za obnovo voziščne konstrukcije na gorenjski avtocesti med razcepom Koseze in predorom Šentvid promet poteka po dveh zoženih pasovih, kar bo gnečo še povečalo. Hkrati veljajo popolne zapore na uvozu Šentvid s Celovške ceste v predor proti Kosezam, na uvozu Podutik s Podutiške ceste proti Kranju ter na razcepu Koseze krak iz smeri severne ljubljanske obvoznice proti Gorenjski. Obvoz je možen po Celovški cesti ali preko priključka Brdo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.