Slovenija
13752 ogledov

Pozor, danes popoldne napovedani močni nalivi, tu bo najhuje

Nalivi
1/3
Epa
Razlog je v obratu vetrov v višinah iz severozahodnih smeri v zahodno smer, ki bo prinesel precej več vlage na razgreto ozračje, zato bodo v naslednjih dneh nastajale močnejše nevihte z neurji.

"Najbolj intenzivni nalivi bodo nastajali predvidoma danes popoldne in zvečer ter v noči na petek. Težko je napovedati, kje bo težišče padavin, lokalno bodo zaradi nalivov velike razlike, modeli kažejo nekoliko več padavin za vzhodno polovico države," opozarjajo vremenoslovci portala Ciklon. Agencija RS za okolje (Arso) je zaradi napovedanih krajevnih neurij, ki bodo nastajala danes od sredine dneva do petka zjutraj, izdala oranžno opozorilo za celotno državo. Nekateri izračuni vremenskih modelov pa so nakazali, da bodo nekatere nevihte predvsem na Primorskem že danes v zgodnjih jutranjih urah. Ob tem so možni močnejši sunki vetra. Tiste, ki kampirate v Kvarnerju, poziva, da se umaknete na varno.

V petek čez dan in popoldne bodo ponovno nastajale krajevne nevihte, podobno bo tudi v soboto, vendar bo intenziteta padavin in neviht že bistveno manjša. Osvežilo se bo, od petka naprej razen na Primorskem temperatura ne bo več presegla 30 °C.

Trenutno stanje lahko spremljate na radarski sliki padavin na tej povezavi.

naliv dež vreme | Avtor: Profimedia Profimedia

Padavin in s tem osvežitev bo vsaj v prvi polovici avgusta verjetno več. V začetku prihodnjega tedna se bo sicer nad nami okrepilo območje visokega zračnega pritiska, pričakovati je sončno in spet bolj vroče vreme. "Temperatura se bo povsod spet dvignila nad 30 °C, vendar je v torek nad Britanskim otočjem že videti ciklon z vremensko fronto, ki bo potovala proti območju Alp. Ta vremenska motnja nas bo predvidoma dosegla v četrtek, 8. avgusta. Naslednja motnja pa celo s sekundarnim ciklonom okoli 11. avgusta, vendar je še predaleč za resno napoved," pišejo pri Ciklonu.

Julij bo na koncu po vsej verjetnosti prvi ali drugi najtoplejši od začetka meritev. Odvisno od lokacije, v Ljubljani bo...

Posted by ciklon.si /srednjeročna napoved on Wednesday 31 July 2024

Danes bo večinoma sončno, popoldne in zvečer bodo nastajale krajevne nevihte z neurji, ki se bodo zavlekle v noč na petek, najvišje temperature bodo med 29 °C in 34 °C.

V petek bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, najvišje temperature bodo med 23 °C in 28 °C, na Primorskem do 31 °C.

dež naliv | Avtor: Epa Dež in veter bosta povzročala težave. Epa

V soboto bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo, sončna obdobja bodo nekoliko daljša kot v petek, čez dan in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, najvišje temperature bodo med 22 °C in 27 °C, na Primorskem do 31 °C.

V nedeljo bo deloma sončno, čez dan in popoldne bodo ponekod nastale krajevne plohe in nevihte, najvišje temperature bodo med 24 °C in 29 °C, na Primorskem do 32 °C.

V ponedeljek bo pretežno jasno, najvišje temperature bodo med 25 °C in 30 °C, na Primorskem do 35 °C.

Komentarjev 1
  • www 07:56 01.avgust 2024.

    Kaksna bruharija od clanka, ni cudno da vse bolj izgubljate bralce. Ne poveste nic, ceprav je teksta ogromno. Bye bye...