Slovenija
59862 ogledov

Pozor, dobra vest za upokojence!

upokojenci Saša Despot
Sklep je podaljšan za eno leto.

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je s sklepom podaljšalo veljavnost subvencioniranih vozovnic za brezplačen prevoz v javnem potniškem prometu za upokojence, starejše od 65 let, imetnike evropske kartice ugodnosti in vojne veterane. Veljavnost vozovnic je podaljšalo za eno leto.

Ministrstvo tudi letos brezplačno podaljšuje veljavnost subvencioniranih vozovnic, ki jim julija poteče veljavnost. Vlogam in vozovnicam se veljavnost avtomatično podaljša za obdobje enega leta, so danes sporočili.

To velja za upokojence oz. osebe, starejše od 65 let, invalide in tiste s statusom vojnega veterana, ki niso v delovnem razmerju ali ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti, ter za imetnike evropske kartice ugodnosti, so spomnili.

Železniška postaja v Frankfurtu dobro vedeti Popotnik Pozor: Ponovno delijo brezplačne vozovnice starejši, upokojenci, klopca, sedijo Odločitev Svet Od 50 do 160 evrov dodatka za vse z manj kot 880 evri pokojnine

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • sandi76 08:49 15.junij 2024.

    Glede na to, koliko pokojnine vsako leto realno padajo, je tole bolj blažev žegenj, kot karkoli bolj učinkovitega. Ob tem, da so precejšnji skupini upokojencev pobrali še tisti drobiž, ko so jim znižali obračunski koeficient za cca 30% !!!!

  • Stampedo 20:13 14.junij 2024.

    Še junaka, ki bi v smisel spravil vozne rede in tudi za ostale bo priložnost...

  • Ender3 19:03 14.junij 2024.

    Kaj še vedno šivilja Bratovšek na tem vstraja. Itak pa so prevozniki močno navili cene tako, da so takšne odločitve dobrodošle.