Slovenija
6903 ogledov

Pozor, na cestah je kaos

ceste sneg višnjegorski klanec
1/2
Žurnal24
Cestarji nekatere ceste posipajo in plužijo.

Gorenjski policisti so od danes zjutraj do 15. ure popoldan obravnavali že devet prometnih nesreč, ki so večinoma povezane z aktualnimi voznimi razmerami in predvsem neprilagojeno hitrostjo vožnje voznikov.

"Že zgodaj zjutraj okoli 6. ure sta na območju Mojstrane zaradi neprilagojene hitrosti trčili dve vozili, uro kasneje je na območju Bohinja voznica zaradi hitrosti izgubila nadzor nad avtomobilom in je trčila v tovorno vozilo, okoli 7.30 pa se je nesreča zaradi nepravilne strani vožnje zgodila še pri Hrušici," so sporočili policisti.

Opoldan sta v Kranju zaradi prekratke varnostne razdalje trčili dve vozili, nesreča pa se je zgodila tudi na Bledu. Med 13.30 in 15. uro pa so policisti obravnavali še štiri prometne nesreče, ki so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti vožnje. Dve od teh sta se zgodili na gorenjski avtocesti, ena na priključku na avtocesto, še ena pa na cesti med Hrušico in Mojstrano.

Večinoma je šlo za nesreče z materialno škodo in lažjimi poškodbami.

Sneg Vreme Slovenija Sneži tudi v osrednji Sloveniji, kaj nas čaka?

"Razmere na cestah so še vedno zahtevne! Zato opozarjamo na prilagojeno hitrost vožnje, ustrezno varnostno razdaljo, pravilno uporabo vozne površine, vozniki naj se izogibajo prehitevanjem, računajo naj na daljši čas vožnje in naj spremljajo aktualne prometne informacije," sporočajo policisti.

Brez ustrezno opremljenega in pripravljenega vozila na zimo naj se udeleženci ne odpravijo na cesto, kar predlagamo tudi tistim, ki niso prepričani v svoje sposobnosti za vožnjo v trenutnih razmerah.

ceste sneg višnjegorski klanec | Avtor: Žurnal24 Žurnal24
"Voznikom priporočamo previdno vožnjo, upoštevanje varnostne razdalje ter prilagoditev hitrosti voznim razmeram," sporočajo s portala promet.si.

Promet je sicer zaradi popoldanske prometne konice povečan na cestah, ki vodijo iz mestnih središč ter na mestnih obvoznicah.

Zaradi snega je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na cesti Spodnja Idrija - Godovič ter Col - Črni Vrh – Godovič.

Prelaz Vršič je zaprt, obvezne verige so na prelazih Jezersko ter na Ljubelju na Avstrijski strani.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.