Slovenija
21 ogledov

Pozor! V solati morebiti koščki stekla

Odpoklican desert ZPS
Če ste konec tedna v Lidlu kupili glavnato solato, jo vrnite. Odpoklicana tudi deserta, ki sta bila naprodaj trgovinah Eurospin Eko.

Glavnato solato, ki je bila na voljo v Lidlovih prodajalnah v soboto in nedeljo, je podjetje
Marksteiner und Wagersreiter Handels odpoklicalo iz varnostnih razlogov.

Zaradi poškodbe rastlinjaka namreč ni izključeno, da bi se v živilu pojavili koščki zlomljenega stekla, so sporočili iz Lidla. Odpoklic ne zajema živil drugih proizvajalcev. Lidl naproša vse stranke, ki so v soboto ali nedeljo kupile omenjeno glavnato solato, da jo vrnejo v eno izmed njihovih poslovalnic, kjer jim bodo povrnili kupnino.

V desertu preveč vodikovega peroksida

Zveza potrošnikov Slovenije pa je objavila odpoklic dveh desertov, in sicer desert karamela in smetana ter desert kakav in vanilija, ku ju proizvaja Omira BodenseeMilch GmbH, na prodaj sta bila v prodajalnah Eurospin Eko.

Za odpoklic so se odločili, ker obstaja možnost previsoke vsebnosti vodikovega peroksida. Peroksid se sicer v živilski industrije uporablja za sterilizacijo posodic. Če ste desert kupili, ga vrnite v trgovino, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Komentarjev 3
  • mariot 00:13 28.oktober 2014.

    ne kenjita vidva!

  • Filipka 20:48 27.oktober 2014.

    Evo Lidl in jegovo preverjeno kakovost. Res so najboljši. Lidl in njegova huda reklama več dobiš za denar, ja normalno v solati dobiš gratis še malce stekla, da bo solata še bolj hrustljava! Ne morem verjet, da tega opozorila nso ...prikaži več dali že prej ven, da so to storili šele danes! Nezaslišano, kaj pa se to grejo...to je zrelo za inšpekcijo in hudo kazen! Kako tega niso mogli prej preprečiti? Kaj pa kakšna kontrola? V takšnih situacijah lahko ugotoviš, da kontrole sploh ni!!!

  • Realist 20:12 27.oktober 2014.

    Evo vam zdej vaše Lidle, Hoferje in Europine. Res prodajajo najboljše izdelke, se splača! P še poceni je. Ga ni boljšega kot dobra piščančja solata z malce stekla! Jaz že ves čas povdarjam, da je kakovost in pa kvaliteta v ...prikaži več teh trgovinah izpod vsakega nivoja!