Slovenija
19743 ogledov

Pozor, danes prihaja nova pošiljka: V tem delu države možne močnejše nevihte

dež deževje nevihta
1/2
Profimedia
Popoldne in zvečer bo naše kraje prešla nova vremenska motnja. Nastanejo lahko močnejše nevihte.

Vremenska motnja, ki je v sredo prešla naše kraje, je povzročila veliko težav. Kje je bilo najhuje in kakšne so posledice, lahko preberete tukaj.

Že danes pa lahko pričakujemo prehod nove vremenske motnje. Medtem ko bo dan dokaj sončen, bodo popoldne in zvečer v notranjosti nastale posamezne plohe in nevihte, napovedujejo na agenciji za okolje. Današnje najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 30 stopinj Celzija, na Primorskem okoli 32 stopinj.

"Nevihte se bodo pojavljale v popoldnevu in potovale v smeri severozahoda proti jugovzhodu. Razvoj prvih nevihtnih oblakov pričakujemo na sosednjem Avstrijskem, kjer bodo zaradi višinskih severozahodnih vetrov potovali proti Sloveniji. Nad našimi kraji veljajo ugodne razmere (MLCAPE okoli 1500 j/Kg), zato lahko ponekod nastane kaka močnejša nevihta – predvsem v pasu obarvanem s 1. stopnjo nevarnosti. Ob nevihtah bodo prisotni nalivi, sunki vetrov, udari strel, možna pa je tudi manjša toča," o tem, kaj lahko pričakujemo danes, pravijo pri Neurje.si.

Na tej povezavi lahko spremljate pomikanje nevihtnih celic preko Slovenije.

Sledi vročinski val, nato pa ...

V petek bo nato pretežno jasno. V osrednji Sloveniji bo še nekaj nizke oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 31 stopinj Celzija, na Primorskem do 34 stopinj. V soboto in nedeljo bo jasno in vroče.

Takšno vreme se bo nadaljevalo tudi v začetku prihodnjega tedna, saj bodo od nedelje do petka naši kraji večinoma pod vplivom območja visokega zračnega tlaka. "Od nedelje do srede bo sončno in vroče s temperaturami od 31 do 38 °C. V drugi polovici tedna bodo možne vročinske nevihte. Najverjetneje se bo tudi ohladilo za nekaj stopinj," pričakovanja za prihodnji teden opišejo na agenciji za okolje. Predvidoma v četrtek ali petek nas bo namreč prešla vremenska fronta.

daljša vremenska napoved | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.