Slovenija
2666 ogledov

V Ljubljani zaprli še dve pomembni cesti

zapora Črna vas Saša Despot
Zaradi del je zaprtih več cest na območju Ljubljane, zato preden se odpravite na pot, preverite stanje.

Zaradi gradnje vodovoda in kanalizacije bo od danes do predvidoma 6. julija za ves promet zaprta Vilharjeva cesta na odseku med Železno cesto in Neubergerjevo ulico. Obvoz bo po Železni, Linhartovi in Topniški ulici, so sporočili iz Mestne občine Ljubljana.

Gradnja vodovoda in kanalizacije je eden od začetnih korakov obsežne preobrazbe območja osrednje ljubljanske železniške postaje. Ob Vilharjevi cesti je med drugim že začela nastajati poslovna stavba Vilharia slovaškega investitorja Corwin. Tam bo zrasla tudi nova ljubljanska avtobusna postaja, mesto ob Vilharjevi pa bodo našle tudi nekatere vsebine zasebnega dela projekta Emonika.

vilharjeva ulica zapora | Avtor: MOL MOL

Do decembra zaprt del Tacenske ceste

Po gradnji kanalizacije in obnovi Ceste vstaje ter Ceste Cirila Kosmača se v Tacnu v Ljubljani nadaljuje obnova javne gospodarske infrastrukture. Danes so tako začeli dela izvajati na Tacenski cesti, posledično bo za ves promet predvidoma 11. decembra zaprta na odseku med Kajakaško cesto in Ulico bratov Novak.

Obvoz bo urejen po Miheličevi cesti in avtocesti med izvozoma Ljubljana-Šmartno in Ljubljana-Brod, so sporočili iz Mestne občine Ljubljana.

Ocenjena vrednost rekonstrukcije ceste vključno z izgradnjo obojestranskega pločnika in javne razsvetljave ter ureditvijo kolesarskih pasov in prehodov za pešce je nekaj manj kot 1,4 milijona evrov brez davka. Dela izvaja podjetje Prenova Gradbenik.

Gre za dela v sklopu projekta dograditve kanalizacije v ljubljanski občini Čisto zate. Projekt zajema ureditev kanalizacije na 261 ulicah ter priključitev na javno kanalizacijo več kot 22.000 prebivalcev.

Pred letom 2007 je bila priključenost na kanalizacijo v Ljubljani 68-odstotna, do zaključka projekta Čisto zate se bo ta delež povečal na 98 odstotkov. Omogočil bo tudi zaprtje 6400 greznic, od tega 4500 v Ljubljani ter 1900 v Medvodah in Vodicah, so še navedli na občini.

Do konca leta zaprta tudi Ižanska cesta

Ižanska cesta, ki je zaradi gradnje javne kanalizacije že zaprta od križišča z Jurčkovo in Hladnikovo cesto do Lahove poti, je od ponedeljka, 19. junija, pa vse do konca letošnjega leta za ves promet zaprta tudi v delu od Lahove poti do križišča s Peruzzijevo ulico. 

Obvoz osebnih vozil in vozil do 3,5 tone je po Peruzzijevi ulici in Jurčkovi cesti, obvoz za vozila nad 3,5 tone pa po Peruzzijevi ulici in Dolenjski cesti. Dostop za lokalni promet je dovoljen po Mihovem štradonu in Lahovi poti. Obvoz za avtobuse LPP je po Karlovški in Dolenjski cesti, Galjevici, Jurčkovi cesti in Peruzzijevi ulici. 

zapora Ižanske ceste v Ljubljani | Avtor: Mestna občina Ljubljana Mestna občina Ljubljana

Prenova severnega dela Ižanske ceste se je začela v začetku januarja, na odseku med Hladnikovo cesto in Gruberjevim nabrežjem so jo do konca leta zaprli za ves promet sredi februarja. V okviru projekta Čisto zate v tem delu mesta urejajo odvajanje in čiščenje odpadne vode na območju vodonosnika Ljubljanskega polja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.