Slovenija
75797 ogledov

Osvežena napoved glede snega, živo srebro pod ledišče

vreme dež dežnik Shutterstock
Nadpovprečno toplega vremena za ta čas bo konec, čez vikend jutranje temperature pod lediščem.

Prihajajo bolj ali manj sivi novembrski dnevi, ko bodo padavine pogoste. Verjetnostna napoved za naslednjih 10 dni kaže, da bo še najbolj suho v torek in potem četrtek, so zapisali na Agencije za okolje RS (Arso).

Danes dopoldne bo še večinoma oblačno in megleno, nekoliko se bo razjasnilo popoldne, vendar predvsem na severu in vzhodu države, kjer bo tudi zapihal jugozahodni veter. Proti večeru bo na Primorskem začelo rahlo deževati. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 15 °C.

Prva fronta nas bo dosegla v sredo

Ponoči se bo tako povsod pooblačilo, predvsem v zahodni Sloveniji bo rahlo deževalo. Jutranje temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem okoli 12 °C.

Jutri bo oblačno, dež se bo čez dan od zahoda razširil nad vso Slovenijo in do večera večinoma že ponehal. Manj padavin bo v severnih krajih. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem okoli 15 °C, navaja Arso.

V četrtek bo suho vreme. Več jasnine bo na Primorskem in v višjih legah, po nižinah v notranjosti pa bo precej megle ali nizke oblačnosti.

Druga fronta ta teden nas bo prešla v petek

V petek bo dež znova zajel vso Slovenijo, v hribih bo snežilo, meja sneženja bo na okoli 1500m.

Čez vikend bo še vedno deževalo in ohladilo se bo, v soboto popoldne ali v noči na nedeljo bi se lahko ponekod sneg spustil tudi do nižin. Občutno hladneje bo, jutranje temperature se bodo lahko po vsej Sloveniji spustile pod ničlo, dnevne temperature okoli 9 stopinj Celzija. 

Po trenutnih napovedih Arsa, ki seveda še niso tako zanesljive, se bo hladno in mokro vreme nadaljevalo tudi prihodnji teden, z jutranjimi temperaturami malo pod lediščem. 

dezurni@styria.media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.