Slovenija
21 ogledov

Predavanja na ulicah

Predavanje na ulicah in v lokalih
1/4
Saša Despot
Znanje preselili iz predavalnic. Ministrstvo trdi, da vse skupaj sloni na lažni trditvi.

Študentje štirih fakultet v Ljubljani in njihov profesorji so danes predavanja preselili na ulice, trge, gostinske lokale, muzeje, knjižnice …  v središču Ljubljane. Z akcijo Pozor, znanje na cesti! opozarjajo na uničujočo visokošolsko politiko vlade.

Iz organizacijskega odbora so sporočili, da so zelo zadovoljni z odzivi: "Obisk predavanj je bilo presenetljivo dober. Srečali smo številne posameznike in posameznice, ki so si danes posebej vzeli čas za obisk naših predavanj".

Neresnične trditve

"Nesmiselna in neutemeljena pobuda, oprta na neresnične trditve," pa so današnjo akcijo študentov komentirali na ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. 

"Ta manifestacija se ponovno opira na lažni trditvi, da se vlada zavzema za privatizacijo visokega šolstva in da javno šolstvo meče na cesto. To enostavno ni res: odkar ta vlada obstaja ni bil odprt niti en sam zasebni visokošolski program. Financiranje zasebnih visokih šol je na natanko isti ravni, kot v času prejšnje vlade. Profesorji torej z izmišljenimi trditvami motivirajo študente za protest, za katerega ni nobenega razlog," so prepričani na ministrstvu.

Komentarjev 2
  • privat 13:23 30.maj 2013.

    jaz bi zasebne šole izbrisal iz evidenc!

  • Fertel 18:53 19.december 2012.

    Kako se norčujejo:------------------------------------"Financiranje zasebnih visokih šol je na natanko isti ravni, kot v času prejšnje vlade. "------------------------------------Torej so zasebne šole prejele enako denarja kot prej - javnim šolam so pa zmanjšali. Pa tile se direkt norčujejo ...prikaži več iz nas. Še naprej nas imajo za bedaste ovce - kdaj bo konec tega?