Slovenija
8 ogledov

Predlagajo prisilko za T-2

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Zadnji dan starega leta so na Okrožnem sodišču v Mariboru vložili predlog za prisilno poravnavo telekomunikacijskega operaterja T-2, ki je v večinski lasti cerkvenega Zvon ena holdinga.

Telekom čaka na stečaj
T-2, ki se že nekaj let bojuje z večmilijonsko izgubo – samo leta 2009 so ustvarili 24 milijonov minusa –, naj bi, kot pravijo v podjetju, tako sanirali. Družba je ustvarila veliko dolgov. Dodali so, da naj naročniki ne bi čutili posledic. Kljub prisilki je usoda T-2 vprašljiva, saj naj bi mariborsko sodišče danes odločalo o predlogu stečajnega postopka. Vložil ga je Telekom Slovenije.

Šefi pravočasno prodali
Kako bodo upniki v primeru prisilne poravnave poplačani in v kolikšnem času, če bo sprejeta, bo znano v prihodnjih dneh.

Še pravi čas pred predlogom prisilke sta svoje deleže v omenjeni družbi prodala Dušan Zazijal, predsednik uprave Gospodarstva Rast, ki je v večinski lasti Mariborske nadškofije, in Simon Zdolšek, prvi mož Zvon ena holdinga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.