Slovenija
12 ogledov

Predlagali Čoklovo, a podpore nima

Alenka Bratušek Anže Petkovšek
Dusus odločil: ministrstva za zdravje ne damo, za ministrico predlagamo Brigito Čokl. Ta podpore koalicije naj ne bi imela.

Koalicijski partnerji so pri premierki Alenki Bratušek razpravljali tudi o popolnitvi vladne ekipe. Karl Erjavec po sestanku ni dajal izjav, je pa po seji sveta in izvršnega odbora stranke povedal, da bo Desus vztrajal pri zdravstvenem resorju, za kandidatko za ministrico pa predlagajo državno sekretarko na ministrstvu za zdravje Brigito Čokl

Pogojno za 

Čoklova je pogojno pripravljena prevzeti ta resor, poudarja pa pomen podpore koalicijskih partneric. Pričakuje pa tudi dogovor in zbližanje stališč glede sprememb v zdravstvenem sistemu. 

Odločitev in premislek v zvezi s prevzemom zdravstvenega resorja je po besedah Čoklove zelo težak. Resor je, kot pravi, zelo zahteven in ima kopico težav, ki so se nalagale v zadnjih letih, pravih rešitev pa ni bilo.

Neuradno: Čoklova podpore nima 

Čoklova je še spomnila, da ima PS svojo kandidatko za zdravstveno ministrico. Neuradno je to Alenka Trop Skaza. Po mnenju Čoklove bodo v tem sklopu verjetno še potekali pogovori, zato je nemogoče napovedati, kako se bo vse skupaj razpletlo.

Slišati je namreč, da Čoklova podpore koalicijskih partneric nima oz. je vse že dogovorjeno glede zamenjave resorjev. SD in DL se sicer za zdaj uradno ne odzivata, tudi v PS do zaključka pogovorov o zapolnitvi izpraznjenih ministrskih mest postopkov ne bodo komentirali, so navedli za STA.

Neuradno pa je v PS slišati, da je predlog Desus za Čoklovo neresen. Če bi imeli s kandidatko resne namene, bi jo namreč po njihovem mnenju stranka Desus predlagala že v prvi fazi pogovorov in ne bi zahtevala menjave resorjev.

PS bo po informacijah STA tako vztrajala pri prvotni zahtevi Desus za zamenjavo resorjev. To je, da PS prevzame vodenje gospodarskega ministrstva in ministrstva za zdravje, Desus pa od PS prevzame vodenje urada za Slovence v zamejstvu in po svetu, ki ga sedaj vodi Tina Komel iz vrst PS.

Komentarjev 6
  • 1111 22:49 11.februar 2014.

    ...to je res država...ta jeben minister mora bit iz DeSusa...desus so upokojenci, na čelu stranke ni upokojenec in ministri niso upokojenci...alora kaj iščejo tej v vladi če niso upokojenci...in ta kekec je predsednik stranke, minister, za obrambo, za okolje, za ...prikaži več zunanjnje zadeve...za zdravstvo...ja porka madona, pa kaj je multipraktik??? ...pa kaj smo res Slovenci tako butasto slepi?

  • vico 18:25 11.februar 2014.

    res je ta karel ga pa res piha...

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 18:05 11.februar 2014.

    Rjavec zdaj ga pa že serješ.Kakšen drek nam boš še nakopalna pleča.