Slovenija
54 ogledov

Predvolilna ovadba

Poredoš v občini velja za favorita. V boj se podaja tretjič zaporedoma, in sicer Žurnal24 main
Predkazenski postopek. Zloraba uradnega položaja. Župan pravi, da gre za maščevanje in da ni kriv. Policija zadevo preiskuje.

Tišina. “Jožef Poredoš, župan Občine Tišina, je v postopku zaradi kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic,” smo v uredništvo prejeli pismo bralca.

Zaposlil je hčer
Župan odkrit.
Občani Tišine, ki so se obrnili na nas (ime njihovega predstavnika hranimo v uredništvu), so opozorili na nepotizem, ki se ga po njihovem mnenju gre župan Občine Tišina. “Zaposlil je svojo hčer, medtem ko za ustreznejši kader ni prostora. Kar odpadejo na razpisih, ker on zaposli svoje sorodnike,” so pojasnili. Poredoš tega ne zanika. Potrdil je, da na občini dela njegova hči, in sicer prek javnih del. “Tega ne skrivam in to ni nič takega,” je dodal.

Postopek v teku
Na murskosoboškem tožilstvu so nam informacijo potrdili, in sicer da zoper župana in še eno odgovorno osebo teče predkazenski postopek. “Tukajšnje tožilstvo je 1. septembra prejelo kazensko ovadbo zoper župana Občine Tišina in še eno odgovorno osebo. Tožilstvo je že odredilo policiji, da dodatno zbere informacije v smeri storitve kaznivega dejanja,” je za Žurnal24 pojasnil Žarko Bejek, vodja murskosoboškega tožilstva. Dodal je, da je zadeva v predhodnem postopku in da je takšnih primerov ovadb županov pred volitvami vsako volilno leto več. Tudi na policiji so nam potrdili, da kriminalisti preiskujejo primer na Občini Tišina, o konkretnih ljudeh pa niso želeli govoriti.

Župan bo tožil
Ne župan ne direktorica občinske uprave z ovadbo nista bila seznanjena. “Na občini nas nihče ni obiskal. Za to prvič slišim,” je razložila Klavdija Šadl Jug, direktorica občinske uprave. Prav tako je takoj pojasnil, da ima čisto vest, tudi Poredoš. “Prvič slišim za ovadbo. Policija me ni obiskala, tudi iz tožilstva me niso obvestili, da teče kak postopek zoper mene,” je bil jasen župan Občine Tišina. Dodal je, da je prepričan, da so vse skupaj predvolilna podtikanja in da že razmišlja o civilni tožbi zoper neznano osebo, ki je po njegovem mnenju oddala neresnično ovadbo na tožilstvo.

Na ovadbe se požvižgam. Volitve bom dobil v prvem krogu.
Jožef Poredoš

Župan pa je takoj vrgel sum na nekaj prebivalcev Občine Tišina, zoper katere je nedavno vložil tožbo in jo tudi dobil, saj naj ti ne bi plačevali prispevkov za nezazidana stavbna zemljišča. “To sem zraven gledal osem let. Zdaj sem se odločil, da bom temu naredil konec,” je dejal Poredoš in povedal, da ne bi bil presenečen, če bi ga ti občani ovadili. “Eden izmed teh, ki ni želel plačati prispevka za kanalizacijo, mi je tudi napovedal, da se mi bo maščeval. In to je očitno to,” je sklenil župan.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.