Slovenija
3664 ogledov

Prenova: To bo po novem v Delovi stolpnici

Delo Anže Petkovšek Delova stolpnica Črna vdova
Družba Equinox nepremičnine v stolpnici na Dunajski cesti v Ljubljani, znani kot Delova stolpnica, ureja 30 apartmajev za najem. Prenova zajema celotno drugo nadstropje oziroma 1100 kvadratnih metrov, so sporočili iz družbe. Vrednost naložbe znaša približno dva milijona evrov.

Equinox pričakuje, da bo letna donosnost te naložbe znašala med 13 in 15 odstotkov, kar predstavlja privlačno priložnost za stabilen in dolgoročen najemni prihodek, so zapisali v sporočilu za javnost, ki so ga objavili na spletni strani Ljubljanske borze.

Prenovo izvajajo v skladu z novo podobo Doma družbeno političnega tiska, ki se spreminja v Delo 2.0. "Ta prenova dodatno poudarja sodoben in estetski pristop družbe k obnovi nepremičnin ter krepi prepoznavnost blagovne znamke," so še zapisali.

Družba ustvarja prihodke predvsem iz najemnin od oddajanja nepremičnin v najem ter zaračunavanja stroškov najemnikom. V prvem letošnjem polletju je zabeležila 3,55 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, medtem ko so se ti v enakem lanskem obdobju ustavili pri 3,47 milijona evrov. Čisti dobiček je na letni ravni poskočil s slabih 266.100 na nekaj manj kot 766.000 evrov.

Kot so v Equinoxu pred mesecem dni zapisali v polletnem poročilu, imajo v lasti štiri hotele (Grand hotel Union, uHotel, Hotel Lev in The Fuzzy Log), ki imajo skupaj 677 sob oziroma nastanitvenih kapacitet, nepremičnino Modna hiša v Ljubljani, del nepremičnine na Pražakovi ulici, poslovni prostor na Vošnjakovi ulici, poslovni prostor na Dalmatinovi ulici ter omenjene poslovne prostore v stolpnici Delo na Dunajski cesti, v kateri urejajo apartmaje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 13:09 23.avgust 2024.

    V medijih je pisalo, da Hanovi SD iščejo novo, cenejše domovanje. Opremo pa bodo samo prenesli iz stare lokacije..