Slovenija
18 ogledov

Preostalo kamenje ni nevarno

Skale so včeraj razdejale pomožni objekt in vhod na posest Bojana Križaja. (Foto Žurnal24 main
Izvedenec, ki ga je najelo ministrstvo za okolje in prostor, je danes ocenil, da preostalo kamenje na hribu Kamnik nad Tržičem ne predstavlja neposredne nevarnosti.

Po besedah tržiškega župana Boruta Sajovica so skale, ki so padle na cesto, že odstranili, preostanek pa naj bi odstranili najkasneje v ponedeljek. Ocene škode ni, saj gre za zasebno premoženje, zato nas je usmeril na Bojana Križaja, ki pa zadeve ni želel komentirati.

Na javni infrastrukturi večjih poškodb ni bilo, nadaljevali pa bodo tudi z deli na območju odloma, saj po oceni izvedenca neposredna nevarnost novega odloma trenutno ne obstaja, je pojasnil Sajovic. Sledi še priprava študije, ali je kamenje, ki je ostalo na mestu odloma, potencialno nevarno. Kdo bo študijo plačal, po besedah župana še ni znano, stroške sanacije pa bo krila občina.

Kot je dejal Sajovic, bo škodo na Križajevi hiši krila zavarovalnica, v nasprotnem primeru pa bodo poiskali druge rešitve, saj je zakon na tem področju dokaj nejasen. Za konec pa je tržiški župan pohvalil še odzivnost intervencijske službe in izrazil zadovoljstvo, da se sredstva, ki jih vlagajo v zaščito, dobro obrestujejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.