Slovenija
9392 ogledov

Nenavadno: Pred kamere prvi stopil Janez Janša

Janez Janša
1/2
Profimedia
Za razliko od vseh dosedanjih volitev, ko so novinarji bolj kot ne zaman čakali pred vrati sedeža SDS na Trstenjakovi, je prvak stranke Janez Janša tokrat takoj po 19.00 stopil pred sedmo silo.

"SDS ima zdaj dva poslanca v evropskem parlamentu, vse kar bo več od tega je za nas uspeh, če bo manj, bo to neuspeh," je povedal Janša.

Dodal je, da je levica z referendumi mobilizirala volilno telo: "Tisti, ki podpirajo marihuano, siromašenje podeželja s spreminjanjem volilne zakonodaje in evtanazijo niso naši volivci. Dejstvo je, da se volivce se dobi na volitvah ne v anketah. Ankete prej zavajajo in nagajajo!"

Glede volilne udeležbe, ki bo najvišja v zgodovini evropskih volitev v Sloveniji pa je dejal: "Volilna udeležba se viša, a dobro bi bilo, da bi se ta zvišala na podlagi argumentirane razprave, kakšen razvoj Evrope pričakujemo, ne pa zaradi vprašanja legalizacije marihuane."

Janez Janša | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 21
  • izy25 22:04 09.junij 2024.

    SDS spet pušiona , hahahaha

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 21:52 09.junij 2024.

    Janezu je pač jasno, da je popušil na vseh frontah predvsem zaradi nekaj višje udeležbe in sedaj svojim ovcam razlaga, da je črna le odtenek sive...:D

  • Enzgg4 20:41 09.junij 2024.

    Pa kaj se on kurči??? A zdaj ga moti relativno visoka volilna udeležba? A hoce take volitve, da bojo volili samo njegovi vojščaki? Morda bi pa kar volitve po vzoru njihovih partijskih "volitev".