Slovenija
800 ogledov

Previdno, tatovi se še vedno poslužujejo te taktike, vedno znova jim uspeva

rop, ropar, stanovanje Profimedia
S Policijske uprave Celje opozarjajo na večje število poskusov tatvine. Nepridipravi se poslužujejo preverjene taktike, ki pa očitno še vedno uspeva. Zato so policisti izdali posebno opozorilo.

S PU Celje so sporočili, da os včeraj v Globokem, na območju Laškega, obravnavali drzno tatvino. Dva moška sta prišla do stanovanjske hiše. Medtem, ko je eden zamotil lastnico pod pretvezo, da pogledata teren, kjer bodo kopali jarke za optični kabel, je drugi vstopil v hišo in ukradel več zlatnine. 

A to ni bil edini takšen ponedeljkov primer, drzno tatvino so namreč policisti PU Celje včeraj obravnavali tudi v Zagradu, na območju Radeč. V tem primeru sta storilca občanko zamotila pod pretvezo, da prihajata z elektro podjetja in morata preveriti določene stvari glede napeljave. Tudi v tem primeru je eden vstopil v hišo in ukradel več zlatnine. 

"Policisti pogosto obravnavamo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo zelo prefinjeno in pretkano, oškodovance pa tako zavedejo, da mine kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Ker so ljudje (običajno gre za starejše občane) še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo, ne bo odveč nekaj opozoril," so zapisali v sporočilu za javnost. 

"Občanom svetujemo, naj imajo svoje nenapovedane "obiskovalce" ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Ob odhodu od doma, četudi "stopijo samo za vogal", naj hišo vedno zaklenejo, ključ pa vzamejo s seboj. 
Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., jim svetujemo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrsko številko vozila),"
so še opozorili. 

Če kljub previdnostnim ukrepom postanete žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da takoj obvestite policijo na številko 113 ali najbližjo policijsko postajo. Policijo pokličite tudi, če zaznate pojav neznanih oseb ali vozil in se vam njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo. Če želite ostati anonimni, lahko pokličete tudi na anonimno številko policije 080 1200. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.