Slovenija
15149 ogledov

Huda ura na Obali, ceste pod vodo

poplavljena obalna cesta Radio Capris
Več cest po državi je poplavljenih, zato je na cestah potrebna še dodatna previdnost.

Državo so ponoči zajele padavine, ki bodo vztrajale še ves dan. Po napovedih vremenoslovcev lahko pričakujemo močne nalive in visoko skupno količino padavin, zaradi česar so izdali vremensko opozorilo druge najvišje stopnje. Več o tem preberite tukaj.

Zaradi obilnih padavin je promet oviran na več cestah. Na hitri cesti Izola – Škofije je močno oviran promet zaradi poplavljenega vozišča. Popolna zapora je na cesti Obrov - Kozina v Kozini. Obiran promet je na odsekih Koper - Dragonja, Bertoki - Koper, Bertoki - Sveti Anton. Prometnoinformacijski center odsvetuje voznikom, da se odpravljajo na obalo, če to ni nujno potrebno.  

Pravkar na hitri cesti Škofije - Koper. Previdno!

Posted by Radio Capris on Wednesday, September 11, 2024

Kot poroča Radio Capris, je Mestna občina Koper omogočila brezplačno parkiranje v parkirnih hišah Belveder in Sonce. Prosto parkiranje bo mogoče do petka do 8. ure. 

Na cesti Pivka – Ilirska Bistrica je pri Ribnici oviran promet zaradi poplavljenega vozišča. 

Zaradi vode na vozišču je zaprt tudi izvoz na počivališče Podsmreka proti Ljubljani na dolenjski avtocesti. 

"Na cestah je lahko večja količine vode. Prilagodite hitrost in varnostno razdaljo," svetuje prometnoinformacijski center. 

Na mokrih cestah je zaviralna pot do štirikrat daljša kot na suhi cesti. Vozniki morajo imeti potrebno varnostno razdaljo. Več o tem, kako voziti v takih razmerah, preberite tukaj.

Nekaj po 11. uri so zastoji na primorski avtocesti pred Senožečami proti Kopru (10 - 15 minut zamude) in od Postojne proti Ljubljani (20 minut zamude). Zastoji so tudi na gavnih in regionalnih cestah Dragonja - Šmarje - Koper ter Lucija - Izola.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • jakec1575 11:06 12.september 2024.

    pantani, 3 dni nazaj si jamral, da naj se oglasijo samo ko bo kaj resnega. evo ti pajac.