Slovenija
8415 ogledov

Pri Novem mestu je bil ustreljen otrok, nato je gorela hiša

policija Slovenija Profimedia Fotografija je simbolična.
Policija je predstavila nove podrobnosti o streljanju pri Novem mestu.

"Policisti na številki 113 v Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto so ob 13.14 uri prejeli klic o streljanju v romskem naselju Šmihel v Novem mestu. O tem je bil obveščen tudi Regijski center za obveščanje na številki 112, nekaj minut kasneje pa so bili obveščeni še o goreči hiši v istem naselju. Ob prvih prijavah so zaprosili za reševalce, ker naj bi bila ena oseba poškodovana," so v izjavi, ki so jo podali nekaj po sedmi uri zvečer, povedali policisti. 

"Prve policijske patrulje so na kraju odvzele prostost enemu osumljencu in vzpostavile javni red in mir,  da so lahko nato varno posredovali tudi reševalci. Slednji so na urgenco odpeljali eno osebo, ki je bila poškodovana s strelnim orožjem -  gre za otroka, ki po do sedaj znanih podatkih ni v življenjski nevarnosti. Dosedanje ugotovitve kažejo, da je bila naključna žrtev streljanja," so povedali. 

Hiša najbrž zažgana zaradi maščevanja

"Po dogodku se je na urgenci sicer zglasilo še nekaj oseb z lažjimi poškodbami. Kako so nastale, bodo ugotovili v preiskavi. Za policisti in reševalci so na kraj prispeli še gasilci, ki so požar stanovanjske hiše omejili in pogasili. Na hiši naj bi nastalo za okoli 20.000 evrov škode. Policisti sumijo, da gre za maščevalni odziv ostalih prebivalcev na streljanje," so pojasnili. 

Policisti so na kraju prijeli 51-letnega osumljenca streljanja in mu odvzeli prostost. Trenutno je v policijskem pridržanju. V preteklosti so ga že obravnavali za kazniva dejanja z elementi nasilja.

"Kraj dogodka so zavarovali, omejili gibanje, zagotovili varnost prebivalcem in del sil napotili tudi na novomeško urgenco, da bi preprečili morebitne kršitve javnega reda in miru in eskalacijo nasilja (policisti so izvajali preventivne naloge, ukrepanje ni bilo potrebno). Na območju Novega mesta je povečano število policistov iz različnih enot novomeške uprave (poleg novomeških patrulj še prometni policisti in vodniki službenih psov) in dodatnih patrulj (državne) specializirane enote za nadzor državne meje. Aktiviran je bil tudi helikopter slovenske policije, ki je opravljal operativne in preventivne naloge na varnostno obremenjenih območjih. O dogodku so obvestili dežurno preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko, komisija sektorja kriminalistične policije novomeške policijske uprave pa opravlja ogled kraja in  izvajajo druga nujna preiskovalna dejanja zaradi suma uradno pregonljivega kaznivega dejanja poskusa uboja in požiga," so še dodali policisti. 

"Vsi akterji dogodka so iz romskega naselja, zaradi interesa preiskave pa več podrobnosti primera ne moremo posredovati javnosti," so še dodali. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • Avatar Jašna53
    Jašna53 21:37 08.september 2024.

    Brazilci so se mal skregal in takoj je pokalo in gorelo. Namesto,da bi policija šla nad tole brazilsko naselje, tko, kot med covidom po Ljubljani, jih vozjo k dohtarjev in jih ujčkajo. Treba jim je dat jasno sporočilo, da , ...prikaži več če bodo delal pizdarije jih bodo dobil po pizdi!

  • Kmodri_ 21:20 08.september 2024.

    Začela se Ciganska vstaja! Kapitan Kljuka že trepeta....

  • jakec1575 21:08 08.september 2024.

    za povratnika je 15 let avtomaticno. bi moralo bit