Slovenija
25 ogledov

"Pri prodaji ni nobene mučke"

Sajovic Iztok Golob
Peko. Predsednik uprave zavrača dvome o prodaji nepremičnin na Hrvaškem.

Tržič. O transparentnosti prodaje Pekove prodajalne v Đakovu je podvomil avtor anonimke v hrvaškem jeziku, ki je prispela v uredništvo Žurnala24. "Tu ni nobene mučke," zatrjuje predsednik uprave Janez Sajovic.

Sajovic potrdil prodajo

Avtor anonimnega pisma se sprašuje, kje in ali sploh je bil objavljen razpis za prodajo; dvomi tudi o ceni. Opozarja, da se podobna nepremičnina prodaja za 450 tisoč evrov. Sajovic prodajo nepremičnine v Đakovu potrjuje in opozarja, da je del širšega programa dezinvestiranja, ki ga je odobril nadzorni svet družbe.

Prodajajo štiri prodajalne

Naprodaj so še tri prodajalne. V Vinkovcih, Sisku in zagrebški Dubravi, pojasnjuje. “To so stari objekti. Za prenovitev bi potrebovali ogromno denarja," ocenjuje in dodaja, da so v dveh primerih trgovini že preselili v nova trgovska središča. Sajovic tudi zagotavlja, da se nepremičnine prodajajo prek razpisa. Ponudbe še zbirajo, za prodajalno v Đakovu pa naj bi iztržili najmanj 200 tisoč evrov. Ob tem opozarja, da je bila vrednost oblikovana na podlagi uradne cenitve.

Provokacija?

"Verjetno gre za provokacijo. Očitno je nekdo nezadovoljen s selitvijo prodajalne. Ni možnosti, da bi bila podcenjena. Poskušamo iztržiti čim več," sklene prvi mož Peka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.