Slovenija
8268 ogledov

Pri Svobodi že nazdravljajo

evropske volitve 2024, Svoboda
1/13
Saša Despot
V štabu Svobode na Igriški ulici v Ljubljani, kjer bodo kandidati za evropske volitve z liste Svoboda pričakali volilne rezultate, je zbranih nekaj poslancev in drugih članov Svobode ter številni novinarji. Penina se že hladi.

Na štab Svobode je prišel predsednik vlade Robert Golob, dobro razpoložen in prepričan, da bodo vsi referendumi uspeli. Golob jeodgovoril na nekaj novinarskih vprašanj, nato pa se družil s tukaj zbranimi. 

evropske volitve 2024,  Svoboda | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Po prihodu prvaka stranke so zadoneli zamaški na šampanjcih, praznovanje se je začelo še preden so znani rezultati evropskih volitev. 

evropske volitve 2024,  Svoboda | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Prisotni sicer nočejo špekulirati, koliko mandatov bodo osvojili na evropskih volitvah. A očitno v Svobodi računajo na zmago, pripravljeni so številni kozarci za penino. A vzdušje postaja vedno bolj živahno, v štab je sta prišla kandidati Irena Joveva, Matej Grah, Maša Kociper in Jure Leben. Razpoloženje je zelo živahno, veliko je objemanja in nazdravljanja. 

evropske volitve 2024,  Svoboda | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Nimamo nekih pričakovanj in špekulacij glede mandatov, počakali bomo rezultate," pravi podpredsednica Gibanja Svoboda in poslanka Sara Žibret. 

evropske volitve 2024, Svoboda | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Na Svobodi so za vse, ki bomo na štabu pričakali rezultate referendumov in volitev, poskrbeli tudi za pojedino, med veliko izbiro gredo najbolj v slast ocvrti rakci. 

evropske volitve 2024, Svoboda | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Rezultati evropskih volitev bodo znani šele po 23. uri, ko se zaprejo še volišča v Italiji. 

evropske volitve 2024, Svoboda | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Po doslej znanih rezultatih Državne volilne komisije je volilna udeležba nekaj več kot 31 odstotkov. "Pomembo se nam zdi, da smo uspeli približati Evropsko unijo ljudem in povečati volilno udeležbo na tokratnih volitvah," pravi Žibert. "Zagotovo bomo dobili javno mnenje ljudi o našem dosedanjem delu, pomembno nam je, da nadaljujemo uspešno delo in da bodo naši evropski poslanci zagovarjali tiste prave evropske vrednote," še dodaja Žibret. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 13
  • jakec1575 22:32 09.junij 2024.

    desnicarji so cudne zivali. govorijo o ustvarjanju a edini so spickal 9 mrd dolga v 2 letih. po oecd oceni je slovenija za 2x preplacala covid v primerjavi z drugimi. ta denar se je prelil v najvecje dobicke leta 2022, ...prikaži več, od katerih srednji razred ni imel nic. k jedru desnice-migrantom. brez njih obseg ekonomije ni mozen, manjsi obseg pa pomeni manjse place za desicarske bele in plave ovratnike. v bistvu naj zmagajo, da se laz koncno razblini.

  • Toma 21:15 09.junij 2024.

    Lepo od njih, da bodo slavili zmago desnice ;-)

  • Soljatar 20:33 09.junij 2024.

    lepo je pit pa žret za naš dnar...