Slovenija
36 ogledov

Prihaja mini robot. Bi ga preizkusili?

Mini robot se je v tujini že izkazal za učinkovitega. Zdaj ga lahko preizkusite tudi vi.

Mini robota je izumilo podjetje Universal Robots. Rokovanje z njim je povsem enostavno, saj mu premaknete roko in pokažete gib, ki ga mora izvesti, robot pa si ga bo zapomnil. Upravljate ga z zaslonom na dotik.

Robota, ki je namenjen predvsem serijski proizvodnji, so že preizkusili v danski tovarni za proizvodnjo tobaka, kjer je prevzel zlaganje pokrovov pločevinastih škatel za tobak na enoti za
pakiranje tobaka.

Čeprav so zaradi uporabe robota, zmanjšali število začasnih delavcev, vodstvo tovarne opozarja, da so s tem prihranili veliko delovnih mest. "Naše lastnike moramo prepričati, da se proizvodnja tobaka za pipe tukaj še vedno splača. Zato nenehno optimiziramo naše postopke," pravi vodja proizvodnje Henning Kristensen.

Preizkusite ga lahko tudi vi

Prvi teden v avgustu v Slovenijo prihaja Svetlana Vinogradova, regionalna vodja prodaje pri Universal Robots, ki bo mini robota predstavila. Obiskovalci ga bodo takrat lahko tudi preizkusili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.