Slovenija
13 ogledov

Prihaja nova pošiljka snega

Sneg Bralec Janez
V začetku naslednjega tedna se nam spet obeta sneg. Zapadlo naj bi ga od pet do deset centimetrov. Trenutno je po državi jasno, na Krvavcu piha veter s sunki do 108 kilometrov na uro.

Danes bo še precej jasno, ponekod bo pihal močan severni veter. Temperature se bodo danes čez dan gibale od dveh do sedmih stopinj Celzija. Jutranje temperature bodo še krepko pod ničlo. Najnižje jutranje temperature bodo od –4 do –13 stopinj Celzija, nam je povedal Uroš Strajnar, dežurni prognostik na Agenciji za okolje (Arso).

V soboto bo še delno jasno z zmerno oblačnostjo, v nedeljo pa se bo postopno pooblačilo, čez dan bo zapihal jugozahodnik.

"Vse kaže, da se bo vreme poslabšalo že v nedeljo, ko se bo po vsej državi pooblačilo. Na zahodu bodo že manjše padavine. Še slabše vreme pa bo v noči z nedelje na ponedeljek. Ohladilo se bo. Padal naj bi tudi sneg, ki pa bo v torek že ponehal," nam je povedal Strajnar in dodal: "Koliko snega bo zapadlo, je še težko reči. Po nižinah verjetno okrog pet do deset centimetrov."

V hribih vetrovno

Temperature se v hribih konec tedna ne bodo dvignile nad ničlo, zato naj nevarnosti plazov ne bi bilo. Kljub soncu, ki bo smučarjem služil, pa bo možnost varne smuke kvaril veter.

Komentarjev 1