Slovenija
13 ogledov

Prihaja zima. Tudi sneg!

rogla sneg RTC Unitur
Temperature se bodo spustile, v sredo lahko tudi nižine pobeli sneg.

Že včeraj smo pisali, da se bo vreme v prihodnjih dneh bistveno ohladilo. Vremenoslovci velikih padavin do konca leta ne načrtujejo, a že v sredo nas lahko tudi v nižinah presenetijo snežinke.

PREBERITE:

Danes bo po napovedih meteorologov precej jasno. "Ob morju, na Goriškem in v Ljubljanski kotlini se bo večji del dneva zadrževala megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 12 stopinj Celzija," pišejo na spletnih straneh Arsa.

Burja in mraz

Jutri zjutraj bo po nižinah in ob morju še megleno, drugod bo delno jasno. Čez dan se bo od vzhoda postopno pooblačilo. Hladneje bo, zvečer bo na Primorskem začela pihati šibka burja, ki se bo v noči na sredo krepila. "Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -2, ob morju okoli 5, najvišje dnevne na vzhodu in v osrednjem delu od 2 do 5, drugod pa od 6 do 10 stopinj Celzija," piše v vremenski napovedi.

V sredo tudi sneg

V sredo dopoldne bo oblačno, nekaj sonca bo le ob morju. "Ponekod v notranjosti bo lahko občasno naletaval sneg," pišejo na Arsu. Popoldne se bo delno zjasnilo, hladneje bo, na Primorskem bo pihala zmerna burja, drugod severovzhodnik. V četrtek bo pretežno jasno in hladno, veter bo postopno oslabel.

Nad severno in srednjo Evropo ter nad severnim Sredozemljem še vztraja obsežno območje visokega zračnega tlaka. S šibkim zahodnikom v višinah k nam priteka precej suh in topel zrak, v spodnjih plasteh ozračja pa se zadržuje hladen in vlažen zrak.

Napovedujejo ga tudi Hrvati

Četudi je še v sredini preteklega tedna izgledalo, da je za mraz in sneg do konca leta zelo malo možnosti, so se vremenske prognoze spremenile. Hrvaški vremenoslovci ne napovedujejo le mraza, ampak ponekod tudi pravo zimo. "Ne samo po nizkih temperaturah, z burjo na Jadranu, ponekod bo padel tudi sneg, v višjih legah zagotovo, a ponekod verjetno tudi v nižinah," je za hrvaško nacionalno televizijo HRT v vremenski napovedi povedal meteorolog Zoran Vakula."

Za nekatere dele Hrvaške napovedujejo zelo velik padec temperatur. Medtem ko so še v nedeljo na obali namerili tudi 19 stopinj Celzija, meteorologi napovedujejo, da bi lahko tam padlo tudi do centimeter snega. Jutranje temperature v notranjosti države naj bi se spustile do -10 stopinj Celzija, čez dan pa naj se ne bi dvignile veliko nad ničlo. Na Jadranu bo topleje, a zaradi močne burje višjih temperatur ne bo občutiti. Za silvestrovo, tako kot pri nas, napovedujejo hladno, jasno vreme brez padavin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.