Slovenija
27 ogledov

Pripravljena na sodelovanje

Oba, tako Pipenbaher kot Žagar, sta za razvoj Občine Slovenska Bistrica. (Foto: Žurnal24 main
Nov župan. Po županji Ireni Majcen bo vodenje občine znova prevzel moški.

V drugem krogu se bosta nepričakovano pomerila Ivan Žagar, SLS, in Jožef Pipenbaher s podporo SD, LDS in Zaresa. “Nagovorili so me, da Slovenska Bistrica znova potrebuje zagon, tako da sem se odločil, da spet kandidiram,” je za Žurnal24 pojasnil Žagar, ki je znan obraz na političnem parketu in je prejel 37,75 odstotka glasov.

Brez politične podlage pa se je v drugi krog s kar 26,32 odstotka prebil Pipenbaher, ki ga Bistričani poznajo kot uspešnega gospodarstvenika. “Mi ne obljubljamo projektov, ki jih ne bomo mogli realizirati,” pravi kandidat levih strank.

Sodelovanje na vidiku?
Žagar, ki je prepričan, da bo izvoljen, pravi, da se bo o koaliciji pogovarjal z vsemi strankami. “Mislim, da nam gre vsem za razvoj Slovenske Bistrice,” dodaja nekdanji župan te občine. Pipenbaher pa pove, da je, tudi če ne bo župan, pripravljen z Žagarjem sodelovati, čeprav ni v občinskem svetu: “Če me bo potreboval, bomo sodelovali. Konec koncev ne gre za nek boj posameznikov, ampak naš kraj.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.