Slovenija
15 ogledov

Prodaja Večera neuspešna

slovenija 24.06.2010 casopis Vecer; foto:Sasa Despot Saša Despot
Prodaja 79,24-odstotnega deleža Večera, ki ga prodaja družba Delo, ni bila uspešna, saj kupec, neuradno naj bi šlo za podjetje Medici iz Hamburga, ni uspel zagotoviti ustreznih finančnih sredstev za nakup.

Delo bo z ostalimi potencialnimi kupci nadaljevalo razgovore za prodajo Večera, so sporočili iz Pivovarne Laško, ki je lastnica Dela.

Ker kupec ni uspel zagotoviti ustreznih finančnih sredstev za nakup 79,24-odstotnega deleža Večera, s tem ni izpolnil enega od odložnih pogojev iz pogodbe o prodaji deleža v Večeru, ki jo je Delo s kupcem sklenilo 26. februarja. S tem je postopek prodaje s tem kupcem neuspešno končan, so danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Pivovarne Laško.

Večer naj bi v skladu s februarja sklenjeno pogodbo po neuradnih informacijah kupila nemška založniška družba Medici iz Hamburga, za katero naj bi stal Andre Warnecke, ki je že svetoval Delovi upravi. Izhodiščna cena za Večer naj bi po informacijah, ki jih je takrat dobila STA, znašala 6,5 milijona evrov, po pogajanjih pa naj bi jo znižali na 5,1 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.