Slovenija
5702 ogledov

Proizvodnja se ustavlja, razlog pa covid

Covid-19 Epa
Delavci naj bi novico, da se proizvodnja v mariborskem obratu Cimosa trajno ustavlja, izvedeli na danes sklicanem svetu delavcev, je poročal Radio Slovenija.

Mariborsko tovarno in livarno avtomobilskih delov Cimos bodo zaprli, je poročal Radio Slovenija. Novica o takojšnjem zaprtju proizvodnje je danes presenetila 150 tamkajšnjih delavcev.

Razlog za zaprtje so težave, povezane z zapiranjem gospodarstva zaradi covida-19, in splošne težave avtomobilske industrije.

Delavci naj bi novico, da se proizvodnja v mariborskem obratu Cimosa trajno ustavlja, izvedeli na danes sklicanem svetu delavcev. Večina zaposlenih tako od danes koristi preostanek dopustov, nekaj pa jih opravlja nujno potrebna dela pred zaprtjem, navaja radio.

O zaprtju niso nič, razen govoric, vedeli niti v sindikatu Skei.

Zaposlene naj bi sicer v prihodnjih dneh pozvali na individualne razgovore, na katerih jim bodo ponudili možnost prekinitve delovnega razmerja z odpravnino ali prezaposlitev v drugem Cimosovem obratu, je za radio povedal sindikalni zaupnik Raim Musić.

Cimos je sicer po navedbah sindikata do zdaj poravnal vse finančne obveznosti, obljubljeno je tudi izplačilo preostanka regresa.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Skipi 22:15 18.september 2020.

    Ne NIJZ ampak tistih ki ne upoštevajo ukrepov