Slovenija
3672 ogledov

Prazniki za nov kaos na slovenskih cestah

zastoj na primorski avtocesti med Postojno in Razdrtim Promet.si Zastoj na primorski avtocesti.
V številnih evropskih državah so se danes množično podali na pot.

Četrtkovo jutro je na slovenskih avtocestah zaznamovala gneča. Kolone so nastajale predvsem na štajerski avtocesti, pa tudi na primorski in gorenjski.

Malce po 9. uri je na odseku štajerske avtoceste med Lukovico in Šentjakobom nastal daljši zastoj zaradi del na cesti, stanje se je še poslabšalo zaradi prometne nesreče tik pred prestolnico. Čas potovanja se je podaljšal za okoli 30 minut. Zastoji so nastajali tudi na vzporedni regionalni cesti proti Domžalam.

Tudi po 11. uri je bila na obvoznici še vedno gneča. Z zahodne in južne obvoznice proti Brezovici in naprej proti Primorski je zamuda znašala 20 do 25 minut, je poročal promet.si.

Na gorenjski avtocesti so na posameznih odsekih med počivališčem Povodje in razcepom Koseze proti Ljubljani zastoji prinesli od 15 do 20 minut zamude. Zaradi varnosti so občasno zapirali predor Šentvid.

Na primorski avtocesti med počivališčem Ravne in Koprom se je čas potovanja še tudi v poznih dopoldanskih urah podaljšal za dobrih deset minut.

Od severa proti jugu

Povečan promet je posledica praznikov v nekaterih evropskih državah, kot so Slovaška, Češka, Avstrija, Nemčija, Belgija in Nizozemska. Tako je promet povečan iz smeri Avstrije proti Hrvaški.

Katoličani in evangeličani namreč 40 dni po veliki noči obeležujejo praznik Gospodovega vnebohoda, ko je po zapisih iz Svetega pisma Jezus Kristus dopolnil zemeljsko življenje in odšel v nebo. To je poleg velike noči in binkošti eden izmed najpomembnejših krščanskih praznikov, ki je v nekaterih evropskih državah tudi dela prost dan.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • www 13:13 09.maj 2024.

    namesto da bi kristjani molili v cerkvah, hodijo na pocitnice??? ocitno je cas za ukinitev tega praznika, ker ga nihce vec ne jemlje resno...

  • Ender3 12:24 09.maj 2024.

    Vsako leto ista zgodba nič pa o tem kako se temu izogniti..Odgovorni za to nimajo časa nekomu pa očitno to tudi paše, da se porabi več goriva..

Sorodne novice