Slovenija
29 ogledov

“Prostora bo za vse”

Nada Bogataj Iztok Golob
Vrtci. Kranjska občina zavrnila pobudo o finančni pomoči do 200 evrov staršem otrok, ki niso dobili prostora v vrtcih.

Varstvo. Mestna občina Kranj letos ne bo zagotavljala finančne pomoči staršem, katerih otroci ne bodo sprejeti v vrtec. Na čakalni listi pred naslednjim šolskim letom je še vedno več kot sto otrok, Nada Bogataj, načelnica Urada za družbene dejavnosti Kranj, pa zatrjuje, da bodo možnost namestitve dobili vsi kranjski otroci.

“Vsi bodo dobili možnost”

Do 1. septembra bodo vsi otroci dobili možnost namestitve,” zagotavlja Bogatajeva, hkrati pa priznava, da skoraj zagotovo ne v vrtcih, kjer si želijo. Sicer pa ugotavlja, da nekateri starši niso pripravljeni otrok voziti iz Kranja, kar po njenem mnenju priča, da imajo starši na voljo tudi druge oblike varstva.

Občina nima denarja

Finančno pomoč staršem otrok, ki jeseni ne bodo dobili mesta v vrtcih, predlaga Igor Velov, svetnik Zaresa. Meni, da bi jim lahko občina na mesec namenila do 200 evrov, odvisno od premoženjskega stanja. “Na ta način bi lahko sami reševali varstvo svojih otrok,” pravi. Mestna uprava odgovarja, da za ta namen v letošnjem proračunu nima zagotovljenih sredstev.

Občina bo pomanjkanje prostora v vrtcih še naprej poskušala reševati z odpiranjem novih oddelkov. Od konca vpisa ji je uspelo zagotoviti dodatnih 12 mest; nekaj v Kranju, nekaj v Besnici, Žabnici in drugih okoliških krajih.

Komentarjev 7
  • Anže ?m?r 14:20 23.junij 2011.

    Ne, pa ni problema. Saj je dosti drugih, zanimivejših in lažje berljivih vsebin.http://www.zurnal24.si/magazin

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 13:46 23.junij 2011.

    Anže a lahko v enem stavku napišeš,kaj te muči,ker tole Ukano se mi ne da brat?

  • Anže ?m?r 13:29 23.junij 2011.

    Povsem normalno, da bomo delali najdlje v Evropi za najnižje evropske pokojnine, ter povsemnormalno, da inštitucije iz tržne niše (beri 500 otrok) niso zmožne narediti business-case-a zaradipremočnega vpliva posameznikov, ki gledajo zgolj na lastno finančno okoriščenje (vsak, ki ...prikaži več ga zanima,lahko pride do informacij, kot naprimer zakaj v bivši ekonomski šoli še ni vrtcov)?In pri vsej norosti si Urad za družbene dejavnosti lahko privošči izjavo "Vsi bodo dobili možnost"?Vzemi ali pusti?Kako se lahko temu reče možnost, če "pusti" ne pride v poštev?In še največja ironija - DA, starši imamo na volju tudi druge oblike varstva! Pravite mu varovanje načrno,ki je bistveno cenejše od zasebnig vrtcov, žal pa še vedno predrago, da bi si ga lahko privoščili.Za konec imam samo še eno besedo:DOVOLJ!Anže Čimžar