Slovenija
30 ogledov

Proti Simobilovi podražitvi tudi na Facebooku

Stran skupine proti uvedbi letnega nadomestila. Facebook
Podražitev vseh paketov za dva evra in uvedba skoraj 10 evrov pavšalnega letnega nadomestila še vedno razburjata uporabnike Simobila, ki se organizirajo tudi preko Facebooka.

Skupina z imenom Proti uvedbi letnega nadomestila je imela danes dopoldne preko 780 članov, okoli enih pa je število članov že preseglo tisoč. Ob treh popoldne je številka presegla 1.300.

Uperjena je proti skoraj 10 evrom dodatne dajatve, ki jo bo uporabnikom letno od jeseni zaračunaval mobilni operater in ki naj bi bila ponekod v tujini že praksa.

"Največ, kar lahko naredimo, je, da takoj, ko bodo vsem zaračunali nadomestilo, gremo na Simobil in prijavimo, da smo izgubili kartico ter da hočemo novo. Potem zadevo ponovimo vsak mesec," poziva eden od uporabnikov.

Menjava kartice je ena od storitev, ki je operater zaradi novega nadomestila ne bo več zaračunaval. "Če več sto ljudi naenkrat 'izgubi' SIM, je to precej dela in očitno sporočilo," poziva uporabnik.

Nedavno se je sicer pojavila tudi skupina Si.mobil – nehej mi nabijat račun!, ki se ji je pridružilo le nekaj nezadovoljnežev.

Večja pa je skupina Proti podražitvam SiMOBIL-a, ki ima danes ob treh popoldne preko 1.200 članov.

Praksa nadomestil se nam še ne obeta

Da cene mobilne telefonije padajo, stroški pa dejansko še rastejo, so nam povedali tudi pri Mobitelu. Vseeno so nam zagotovili, da o uvedbi pavšalnega nadomestila ne razmišljajo.

"V Tušmobilu smo na slovenski trg stopili s sloganom »Čisti računi«. Ta moto še danes zasledujemo pri svojem delu in ponudbah, zato tovrstnih oblik nadomestil ne predvidevamo," pa so nam povedali iz Tušmobila.

Bolj dvoumni so pri Debitelu. Od tam so nam sporočili: "Zelo podrobno spremljamo, kako družba Simobil d.d. uveljavlja mednarodno priznane storitve na slovenskem trgu mobilne telefonije."

Komentarjev 9
  • Titan71 16:44 08.avgust 2011.

    Simobil je s to potezo naredil napako, katera zna bit kar usodna. Glede na arogantnost Mobitela, je izbira pri nas kar se mobilnega operaterja tiče jasna, da je trenutno najboljša izbira Tušmobil. Oni to znajo izkoriščati in se dejasnko trudijo ...prikaži več za svoje uporabnike in poskušajo biti še boljši kar jim zelo dobro uspeva. Za Simobilovo potezo pa nimam komentarja...

  • gggg 14:48 08.avgust 2011.

    Temu dejanju Simobila se je treba zoperstavit, sicer nam bodo kmalu vsi (ne samo mobilni operaterji) začeli zaračunavati nekakšne pavšalne zneske za pokritje morebitnih stroškov in za uporabo storitev, ki jih itak ne rabimo...

  • zlicka 13:55 08.avgust 2011.

    sem bil na mobitelu, pa so si začeli zmišljvat neke dodatne stroške in sem šel na simobil, ki zdaj počne povsem enako. banda! očitno bom moral dati priložnost še mirkotu. kolko sem prevrjal okoli imajo trenutno res najbolj poceni pakete, ...prikaži več pa še omrežje so baje poštimali.