Slovenija
27 ogledov

Prvih 28 še ta mesec

Če bodo delavci za obročna plačila odpravnin, bomo tudi mi, sicer pa ne, zatrjuj Žurnal24 main
Likvidacija. Včeraj so prebrali seznam, kdaj bo kdo ostal brez dela.

V družbi Beti Pletiva je Branko Matkovič, dozdajšnji direktor, ki je prevzel vlogo likvidacijskega upravitelja, včeraj delavcem prebral poimenski seznam, kdaj bo kateri izmed njih ostal brez dela.

V treh rundah

Večina je moških
Delavci v Beti Pletiva.
Od 89 zaposlenih v družbi Beti Pletiva je moške delovne sile tri četrtine, za razliko od družbe Beti Moda, kjer je bilo večina žensk, zaposlenih kot šivilje. V pletilnici pletejo pletiva, v barvarni pa jih barvajo in plemenitijo.

"Prvih 28 delavcev bo brez dela ostalo konec tega meseca oziroma začetek julija. V drugi skupini bo 36 delavcev, delo bodo izgubili avgusta. Ostalo jih bo še 25, ti naj bi dokončali proizvodnjo, lahko bi tudi ostali dlje, a ta možnost je malo verjetna, neko upanje pa zanje le ostaja," nam je povedal Slavko Majzelj, vodja sindikata v Beti.

Odpravnine nedorečene
Glede odpravnin je likvidacijski upravitelj, kot povzema Majzelj, predlagal, da naj bi jih izplačali v več obrokih.

Iz likvidacije lahko nastane tudi stečaj. Kaj bomo pa potem, če ne bo denarja za poplačila?
Slavko Majzelj, vodja sindikata v Beti

"Na tej točki smo zaustavili naše pogovore. Sindikat za zdaj na to ne more pristati, saj, če so dejali, da imajo denar za poplačila, naj tudi delavcem odpravnine plačajo v enkratnem znesku," je dodal. Upravitelju je predlagal, naj družbeniki Beti garantirajo za ta odplačila, a njegov predlog ni naletel na posluh. Sestanek glede odpravnin naj bi nadaljevali 1. julija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.