Slovenija
30 ogledov

"Racionalizacija je čista prevara"

Notranjski muzej bo v svojih novih prostorih 12. maja odprl razstavo, saj morajo Žurnal24 main
Notranjski muzej. Namesto racionalizacije dodatna zaposlitev vodje enote. Iniciativa gre naprej.

“Nihče od zaposlenih se ni prijavil za vodjo enote. Z razpisom se bo zato poiskalo nekoga zunanjega,” nam je glede vodje enote Notranjski muzej, ki je po novem pripojen Zavodu Znanje, dejala Brigita Kidrič, direktorica zadnjega, in potrdila, da to torej pomeni dodatno zaposlitev.

“To dokazuje, da je bila racionalizacija kot razlog pripojitve muzeja čista občinska prevara. Ne vem pa, kdo bo to zaposlitev plačal,”
odgovarja Marjetica Mahne iz Civilne iniciative za ohranitev samostojnosti muzeja, kjer menijo, da je bil dejanski razlog pripojitve prevzem oblasti tudi nad to ustanovo. Nadaljujejo zbiranje podpisov pod peticijo, kar bo osnova za zahtevo za razveljavitev sporne pripojitve oziroma občinski referendum.

Bivši direktor muzeja Dejan Vončina, ki je zaradi komuniciranja z javnostjo dobil opomin pred odpovedjo, je po besedah Kidričeve odgovoren za projekt oživitve enote Fužina v Grahovem. Mahnetova meni, da je to delovno mesto neuresničljivo, fiktivno, saj sredstev za prenovo ni, zaradi česar se je Vončina tudi pritožil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.