Slovenija
18 ogledov

Radar umiril voznike

Slavko Savič Iztok Golob
Število primerov presežene hitrosti na nekaterih odsekih padlo za več kot polovico.

Število primerov presežene hitrosti v Kranju vztrajno pada – letos so jih našteli 1.655. “Padlo jih je za od 20 do 65 odstotkov glede na posamezno lokacijo meritev,” ugotavljajo na kranjskem medobčinskem inšpektoratu. “Stanje se je občutno izboljšalo, saj je primerov presežene hitrosti manj. Ocenjujemo, da vozniki vozijo zmerneje in bolj umirjeno,” dodajajo.

Po uvedbi radarja

Na inšpektoratu opažajo, da so se vozniki po uvedbi lastnega radarja precej umirili. Kranjski redarji so letos ujeli enega voznika, ki bi po novi prometni zakonodaji izgubil vozniški izpit in plačal 1.200 evrov kazni.

Kritični odseki

“Največ preseženih hitrosti smo namerili na cesti Kranj–Žabnica ter na Zasavski, Bleiweisovi, Delavski in Hladnikovi cesti,” dodajajo na inšpektoratu. Najvišja izmerjena presežena hitrost je še vedno 131 kilometrov na uro v Savski loki.

Četrt milijona evrov

Pritožb je za približno deset odstotkov vseh primerov presežene hitrosti. “Vloženih je bilo 161 zahtev za sodno varstvo. Vse še niso bile obravnavane,” pravijo na inšpektoratu. Posebne statistike o tem, v koliko primerih je bilo zahtevam vlagateljem za sodno varstvo ugodeno, ne vodijo.

V prvi polovici leta so na medobčinskem inšpektoratu sicer zabeležili za 285 tisoč evrov plačanih glob, posebne evidence, koliko od tega na račun prehitre vožnje, pa ne vodijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.