Slovenija
85 ogledov

Razglašena velika požarna ogroženost, to je prepovedano

Požar na Krasu Profimedia
Uprava RS za zaščito in reševanje je razglasila veliko požarno ogroženost na Primorskem. V prihodnjih dneh se bo ta povečevala tudi drugod po državi.

Uprava RS za zaščito in reševanje je s sredo razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju občin Koper, Izola, Piran, Ankaran, Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Hrpelje-Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Šempeter-Vrtojba.

Vse to je do nadaljnjega prepovedano

Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je na območju navedenih občin v naravnem okolju prepovedano požiganje in odmetavanje gorečih in drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar. Prepovedano je kuriti, vključno s kresovi, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih ter izven pozidanih površin uporabljati predmete in naprave, ki lahko povzročijo požar. Prepovedani so ognjemeti, kot tudi vse druge aktivnosti, ki lahko povzročijo požar.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.

V prihodnjih dneh se bo še povečevala

Požarna ogroženost naravnega okolja se krajevno povečuje tudi drugod po državi, zlasti v jugovzhodnem delu države, opozarjajo na Upravi RS za zaščito in reševanje. Napovedujejo, da se bo v prihodnjih dneh ogroženost predvidoma večinoma še povečevala. Svetujejo previdnost pri uporabi ognja v naravnem okolju ter pri uporabi predmetov, naprav ali snovi, ki bi v naravnem okolju in drugod na prostem lahko povzročile požar.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.