Slovenija
18 ogledov

Razkrit patent za Appleovo iUro

Appleov patent za iwatch Ameriški urad za patente
Appleova "ura" o kateri se intenzivno govori zadnje tedne, v obliki patenta resnično obstaja. Napravica naj bi imela upogljiv zaslon.

Včeraj je spletna stran Appleinsider, ki je v zadnjih letih pravilno napovedala marsikatero potezo in napravico z logom obgriženega jabolka, objavila skice in besedilo patenta, ki ga je vložil Apple in ki naj bi prikazovali uri podobno pametno napravo.

Apple je patent vložil avgusta 2011, v opisu pa navedel, da gre za "video" napravo, ki se nosi na roki kot "modni dodatek" z "upogljivim zaslonom."

Nadalje je v patentu opisan pas napravice, ki je očitno še najbolj podoben otroški zapestnici ali odsevnemu traku, ki ja lahko popolnoma raztegnjen, nato pa se z udarcem po roki slednje oprime ("slap bracalet").

Napravica bi bila v skladu s patentom zmožna brezžičnega prenosa podatkov z drugih prenosnih elektronskih naprav, denimo iPhonea. Poleg na dotik občutljivega zaslona pa bi poznala tudi komunikacijsko povezavo z drugo prenosno napravo, tako da bi se podatki z ene prikazovali tudi na drugi. Patent predvideva tudi povezavo prek bluetootha.

Med zanimivimi podrobnostmi je napajanje, saj bi se življenjska doba baterije podaljševala s pomočjo sonca ali pa prek kinetične energije med miganjem roke.

Kjer je dim ...

Apple v svoji maniri skrivnostnosti ni še niti z besedico omenil špekulacij o svoji ročni napravi, čeprav se po govoricah, ki prihajajo iz Kitajske, napoveduje, da bo imela 1,5-palčni zaslon in bluetooth povezavo. Poleg samega obstoja ideje izbrskani patent torej potrjuje tudi nekatere govorice, medtem ko je ugledni Bloomberg pred dnevi objavil, da po njihovih informacijah znotraj Applea na projektu dela pisana skupina stotih zaposlenih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.