Slovenija
3262 ogledov

Razmere na cestah kaotične: Ljubljanska obvoznica stoji, velika gneča proti morju

TZ moje mesto 05.11.07 severna ljubljanska obvoznica, avtomobili, promet, cesta,
1/2
Saša Despot
Zaradi praznika v Nemčiji in Avstriji je na slovenskih cestah močno povečan promet iz Avstrije proti Hrvaški, poroča prometnoinformacijski center. O najdaljših zastojih trenutno poročajo z zahodne, južne in severne ljubljanske obvozZanice, kjer prihaja do 30-minutnih zamud.

Na gorenjski avtocesti od Broda proti Ljubljani se pot trenutno podaljša za 15 minut, saj tudi tam občasno zapirajo predor Šentvid proti Ljubljani, na primorski avtocesti od Razdrtega proti Ljubljani pa na posameznih odsekih prihaja do 20-minutnih zamud.

Kot še poroča prometnoinformacijski center, do zastojev prihaja tudi na celotni zahodni in južni ljubljanski obvoznici v smeri Kopra, kjer prihaja do 30-minutnih zamud. Polurne zamude so tudi in severni ljubljanski obvoznici proti Kosezam. Do zastojev prihaja še na primorski avtocesti iz Ljubljane proti Brezovici.

Zaradi prometne nesreče je na zahodni ljubljanski obvoznici med Kosezami in Brdom proti Kozarju zaprt vozni pas, kar bo gnečo v naslednjih urah še povečalo.

Zgoščen je tudi promet na cestah Pivka-Postojna, med Selcami in Prestrankom, Lucija-Strunjan in Šmarje-Koper, zastoji so tudi v Ljubljani na območju Tacna in Kosez. Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, prihaja do 1,5-kilometrskega zastoja. Predor občasno zapirajo zaradi zastoja in kontrole na avstrijski strani.

Zaradi III. faze del za obnovo voziščne konstrukcije na gorenjski avtocesti med razcepom Koseze in predorom Šentvid promet poteka po dveh zoženih pasovih, kar bo gnečo še povečalo. Hkrati veljajo popolne zapore na uvozu Šentvid s Celovške ceste v predor proti Kosezam, na uvozu Podutik s Podutiške ceste proti Kranju ter na razcepu Koseze krak iz smeri severne ljubljanske obvoznice proti Gorenjski. Obvoz je možen po Celovški cesti ali preko priključka Brdo.

Komentarjev 2
  • dr3k 16:24 30.maj 2024.

    V centru vsa križišča zabasana, policije pa nikjer ne spregled(tako kot vedno)