Slovenija
20 ogledov

Reke spet lahko poplavijo

Slabo vreme Profimedias
Za agencije za okolje (Arso) sporočajo, da se začenja večdnevno obdobje izrazito nestabilnega in pogosto deževnega vremena. Pričakovana večja količina padavin in posledično naraščanje rek bodo lahko marsikje povzročali težave.

Na Arsu priporočajo previdnost in redno spremljanje meteoroloških in hidroloških napovedi ter opozoril.

Do srede popoldne bodo lokalno močnejše padavine predvsem v zahodni polovici Slovenije. Lokalno lahko pade do okoli 100 litrov dežja na kvadratni meter. V sredo popoldne in v noči na četrtek se bodo padavine še okrepile in postopno zajele večji del države.

Najprej bodo naraščali hudourniki, nato tudi večje reke

Ob krajevno intenzivnih padavinah lahko v noči na četrtek hitro in močno narastejo manjši vodotoki in hudourniki na območju zahodne, severne, južne in osrednje Slovenije, v četrtek čez dan pa tudi ostale reke po državi. Pri tem lahko posamezne reke presežejo opozorilne pretoke in poplavijo. Obstaja pa tudi možnost, da se vodotoki ponekod razlijejo v večjem obsegu. Arso je za noč na četrek in četrtek po večini države razglasil oranžni alarm.

Padavinsko obdobje se bo nadaljevalo do predvidoma sobote.

Poplavljalo bo tudi morje

Drevi med 19. in 21. uro predvsem pa v sredo zjutraj med 6. in 9. uro lahko gladina morja na mareografski postaji Koper preseže višino 300 centimetrov in pri tem poplavi nižje ležeče dele obale. Plimovanje morja bo povišano tudi v četrtek in petek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.