Slovenija
6441 ogledov

Revolucija na Slovenskih železnicah

Vlak Žurnal24 main
Velika sprememba pri nakupu vozovnic, še večja sledi v nekaj dneh.

Kar so sredi meseca obljubili, so izpolnili. Od danes je mogoče vozovnico za Slovenske železnice kupiti prek spleta. Mobilna aplikacija naj bi bila na voljo v naslednjih dneh.

Trenutno je mogoče kupiti le enosmerne in povratne vozovnice za notranji promet po redni ceni, za otroke s 50 odstotnim popustom in brezplačne vozovnice za otroke do šestega leta, piše na spletni strani Slovenskih železnic. Plačati je mogoče s kartico (Maestro, Mastecard ali Viso) ali z Moneto, ne pa na primer z Mbills ali s Paypal.

Nakup je mogoče opraviti na tej povezavi. 

Prva uporabniška izkušnja kaže, da je možnosti za izboljšavo še kar nekaj, mogoče najbolj moteče je, da ni povezave iz voznega reda, ki bi omogočila nakup vozovnice na relaciji, ki ste jo v voznem redu iskali. Na strani za nakup je treba postaji, kamor želite potovati, in datum, še enkrat vnašati.

Rezervacije sedeža za ICS ni mogoče opraviti, sprevodnik vas bo usmeril na prosti sedež, opozarjajo. 

Kupljeno vozovnico je možno natisniti ali jo shraniti, kar pomeni, da je ni nujno potrebno natisniti, bo pa hramba precej enostavnejša z mobilno aplikacijo. Sprevodnik bo kodo na vozovnici prebral s čitalcem in vam izpisal vozovnico. To morate hraniti do konca potovanja in edina velja v primeru prestopa.

"Vozovnice za mednarodni promet bodo v prodaji v prvi polovici naslednjega leta - odvisno od uskladitve evropskih železniških prevoznikov in potrditve pristojnih organov," so zapisali na svoji spletni strani.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Avatar Tracyotta
    Tracyotta 23:12 30.november 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top

  • caa4c2cc05b8f086d7df790139b3e96ffd6c4e9a 19:38 30.november 2018.

    Odlično deluje!! Sem hotel kupiti vozovnico z vstopno postajo Ljubljana in izstopno postajo Ivančna gorica pa mi vedno piše, da v tej smeri ne pelje noben vlak do konca leta 2018!! Bravo ŠŽ...

  • Avatar skeptik
    skeptik 19:34 30.november 2018.

    Revolucija bo, ko bodo vlaki lahko vozili vsaj 100 km/h. Peljite se od LJ do Jesenic ali med Postojno in LJ... Srednji vek, hitrosti do 60 km/h..... Spletna prodaja kart ni nobena revolucija. Ne pišite neumnosti