Slovenija
13080 ogledov

Robert Golob bi rad postal predsednik vlade

Slovenija 18.11.10, Robert Golob, direktor Gen i, energetika, Intervju, foto: Be Benjamin Kovač
Več podrobnosti bo morda znanih že po današnji javni tribuni.

Robert Golob se namerava podati v tekmo za premiersko mesto. Zastopal naj ne bi ne leve, desne ali sredinske politične opcije, saj naj bi se želel prikazati kot nekdo, ki je presegel delitve, poroča portal N1.

Pred tednom dni je nekdanji direktor Gen-I sicer oznanil, da je njegove politične pasivnosti konec. Kot je dejal, bi želel v gibanju združiti več akterjev s podobnimi vrednotami in zagotoviti bistveno večji vpliv civilne družbe. Kako naj bi to storil, še ni razkril, je pa takrat dejal, da ga funkcija predsednika vlade ne zanima. Kot pa sedaj pravijo viri iz njegovih krogov, naj bi se to spremenilo.

Njegovim načrtom je naklonjen tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki mu je pripravljen odstopiti stranko Pozitivna Slovenija, pri njej Golob sicer že sodeloval, opravil pa je tudi že pogovore s predsednikom državnega zbora Igorjem Zorčičem, ki prav tako ustanavlja svojo stranko.

Želi si politične normalnosti

Golob naj bi se najprej ''pozicioniral''. Želi si vzpostavitve politične normalnosti in prav beseda “normalno” naj bi bila v njegovi kampanji adut.

Po današnji javni tribuni z naslovom V kakšni državi želimo živeti? v organizaciji Goloba bo morda bolj jasno, na kakšen način se namerava udejstvovati in kdo ga podpira. Kljub temu, da viri trdijo, da naj bi bil dogodek ''izrazito levo obarvan'', se Golob udeležuje tudi dogodkov z drugega političnega pola, saj naj bi ravno s sodelovanjem po teh navedbah pokazal sposobnost preseganja trenutne razklanosti.

Tribuno organizira društvo v nastajanju Bodi sprememba. “Njen namen je, da se s pomočjo govorcev pogleda, v kakšni državi sploh hočemo živeti,” je povedal predsednik društva Luka Jazbec, ki je tudi zaposlen v Gen-I. Dogodka se bosta udeležila tudi predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel in žvižgač Ivan Gale.

Nad napovedanim vstopom Goloba v politiko so v koaliciji KUL v svojih komentarjih zaenkrat rahlo zadržani. Medtem ko v Levici in SAB naj ne bi bili preveč vznemirjeni, so lahko v LMŠ in SD bolj zaskrbljeni, da bi jim novo politično gibanje lahko speljalo glasove na prihodnjih volitvah aprila 2022.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 66
  • Avatar Leon
    Leon 07:20 19.december 2021.

    Ko bo Janša v kehi bo Golob na strehi !

  • Dusan12 09:00 17.december 2021.

    Golob, ne pozabi na Roberta Pavšiča, pod nujno ga moraš zaposlitiv javni upravi za čistilca skretov na Tromostovju. Ker je tip ves v okovih, bi pričakoval , da ima na kurcu vsaj dva volovska pirsinga, to sklepam po njegovem obnašanju.

  • mirror 08:27 17.december 2021.

    Prodaja poceni elektrike, kjer ni konkurence ni kakšna posebna znanost. Če se jo prodaja državnim podjetjem trikrat dražje kot zasebnikom, je že sum korupcijskega dejanja, ker se izčrpava državni proračun. Pa poslovanje podružnic GEN-I v tujini je tudi nepregledno. Zato ...prikaži več vam g. Golob ni popolnoma nič za verjeti. Takega novega obraza nočemo.