Slovenija
1003 ogledov

Ruparjevi upokojenci na protestu

Dvignjena pest Shutterstock
Ljudska iniciativa Glas upokojencev in Inštitut 1. oktober sta danes v središču Ljubljane pripravila 14. protestni shod.

Predsednik Inštituta 1. oktober Pavel Rupar je bil na shodu kritičen do gneče ob začetku vpisovanja k družinski zdravnici v Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica in plačevanja rtv-prispevka.

Protestniki so se še pred uradnim delom na Trgu republike tudi tokrat ustavili pred Radiotelevizijo Slovenija. Rupar je zbrane pozval, naj prenehajo plačevati rtv-prispevek, in to označil za državno nepokorščino.

Na Trgu republike pa so med drugim znova izrazili nezadovoljstvo z vlado, ki se po njihovem mnenju med drugim neustrezno sooča s stavko zdravnikov in popoplavno obnovo, in k odstopu pozvali premierja Roberta Goloba. Udeležence so spodbudili, da še naprej izražajo svoje nezadovoljstvo s stanjem v državi.

Zdravstvo in pokojnine

Mladi zdravnik Friderik Potočnik je zatrdil, da iz slovenskega zdravstvenega sistema zaradi slabih pogojev redno odhajajo zdravniki in medicinske sestre, ki gredo delat v tujino. Izpostavil je tudi dolge čakalne vrste.

Rupar je bil kritičen do slovenskega zdravstvenega sistema in vlado obtožil, da ima do zdravnikov zaničevalen odnos. "Včeraj smo bili priča neskončnim vrstam pacientov, kako milo, siromašno so čakali na trenutek, ko se bodo lahko prebili do svojega zdravnika," je izpostavil gnečo ob začetku vpisovanja k družinski zdravnici v Slovenski Bistrici.

V nagovoru je zopet opozoril na nizke pokojnine. Zbrani so na shodu izpostavili tudi današnji mednarodni dan starejših in predstavili festival Starifejst - praznik starejših, ki so ga organizirali Inštitut 1. oktober, Iniciativa Glas upokojencev in stranka Glas upokojencev. Na naslednji shod so med drugim povabili kmete in gasilce ter vse stranke v parlamentu.

Izrael protest proti vladi Benjamina Netanjahuja Protesti Svet Ljudje na ulicah: "Moramo doseči dogovor"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • alojz73 22:53 01.oktober 2024.

    Toa Rupar/ropar je gorenjska karikatura človeka.

  • Ender3 21:52 01.oktober 2024.

    Kaj hoče Rupar s svojimi plačanimi upokojenci sploh doseči. Saj ga nihče ne jemlje resno tudi zaradi njegove bedne preteklosti..Sploh pa prihaja mu upokojenska konkurenca s strani Erjavca. Potem se bodo težko dogovorili kje in kdaj bo kdo imel čas ...prikaži več za proteste. Upokojenci pregovorno nimajo dosti časa za postopanje po ulicah in vihtenjem zastav..

  • 4krogci 21:23 01.oktober 2024.

    30 plačanih upokojencev velik protest upokojencev hahahahha pol pa protestirajo proti rtvju, in zravstveni reformi in plačni reformi hahahahaha a da bi protestiral za bolse pokojnine eee to pa ne.....plačanci naivni hahahahah