Slovenija
21 ogledov

S 1.1. dražji prevoz z LPP

Na LPP menijo, da je bil za incident kriv potnik, ker ni vedel, da ne more prest Saša Despot
S prvim januarjem se bo podražil prevoz z ljubljanskimi mestnimi avtobusi LPP. Ena vožnja bo stala 1,2 evra oziroma 40 centov več kot doslej.

Za to ceno lahko potniki potujejo v mreži linij mestnega potniškega prometa 90 minut, vključno s prestopanjem, so sporočili iz LPP. 1,20 evra bo po novem tudi plačilo z mobilnim telefonom, ki sicer omogoča potovanje na avtobusu brez prestopanja.

Cena terminske (mesečne) splošne vozovnice bo 37 evrov. Druge cene terminskih (mesečnih) vozovnic – šolske (17 evrov),  upokojenske (20 evrov), za brezposelne (17 evrov) in prenosne (42 evrov) – bodo ostale nespremenjene. Prav tako ostaja cena letne prenosne terminske vozovnice (420 evrov) takšna kot do zdaj.

Z novim letom bosta ukinjeni tudi splošna kombinirana in upokojenska kombinirana vozovnica, ter komercialni popust za prevoz v mestnem potniškem prometu, ki so ga lahko do zdaj uveljavljali imetniki kombiniranih šolskih vozovnic. Le teh je bilo lani 750.

Omenjene spremembe začnejo veljati v nedeljo, 1. 1. 2012. Opremljanje postajališč in avtobusov z novimi ceniki bo potekalo med 2. in 6. januarjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.