Slovenija
13 ogledov

"S peticijo do odstavitve poslanca ali župana"

Čuvar PrtScr Čuvar
Lokalni časopis Čuvar, ki ga je mogoče najti tudi na spletu, je na svoji strani objavil peticijo za vpeljavo inštrumenta ljudske nezaupnice. Podpisalo jo je že več kot 11 tisoč ljudi.

"Zaupanje ljudi v izvoljene predstavnike v državnem zboru in v občinskih stavbah je na zgodovinsko nizki točki /.../ Imamo poslanca, ki je ponarejal listine. Imamo poslanca, ki je goljufal na izpitu. Imamo poslanca, ki je prepisal magisterij. Imamo poslanca, ki je velik neplačnik računov. Imamo župana, ki je pravnomočno obsojen. /.../ Vsi trdijo, da so ravnali pravilno in da ne bodo odstopili. In nihče jih ne more odstaviti," opozarjajo na spletni strani cuvar.si.

Dodajajo, da ni čudno, da se na ulici pojavljajo transparenti, ki nosijo tudi nasilno vsebino. "Ni čudno, da v Rotovž in v parlament mečejo jajca in granitne kocke. Ni čudno, da gorijo slike, in ni čudno, da padajo udarci. Ko se ljudstvo začne zavedati, da zastopniki ne samo nočejo, ampak tudi ne morejo uresničiti obče volje, potem začne svojo voljo uveljaviti neposredno, s svojimi besedami, telesi, jajci, traktorji, vilami in motikami."

Zato menijo, da bi bilo treba vpeljati tisti poslednji mehanizem, ki ga ima ljudstvo, preden se zateče v nasilni upor. In to je mehanizem neposredne demokracije.

V ta namen so na spletni strani objavili peticijo, s katero bi lahko ljudstvo odstavilo župana ali poslanca, če se z njegovim delom ne bi strinjalo. Peticijo so poimenovali Peticija za vpeljavo inštrumenta ljudske nezaupnice. Ko bodo zbrali dovolj popisov, bodo te vložili v državni zbor ter jih poslali tudi predsedniku države, vlade in političnim strankam.

Peticijo je do tega trenutka odpisalo že nekaj več kot 11 tisoč ljudi.

Komentarjev 6
  • Žurnalček 20:33 30.november 2012.

    Dragi moj Lojzek, nič ne bo z Drugo Republiko, preskočili je bomo, zgleda , da se pelje Tretja Republika , če veš o čem govorim, verjetno pa ne , ker ste nadrkan na Drugo . Đabe vam, đabe vam vse ...prikaži večse vaše priprave manevrske strankarske strukture. Demonstrante ne boste speljali v svoj izkopani kanal. Gre čez, gre čez , poplava postaja nenadzorovana in ne potrebuje KAPLARJEV ! Razumeš ? Mislim , da spet ne. Pa kaj te niso tam zahaklal , k si mene iskal !

  • BenX 15:51 30.november 2012.

    je bil ja. te je iskal na psihiatriji pa so rekli, da si pobegnil.

  • allstarr111 14:19 30.november 2012.

    Žurnalček, ka nisi t v bolnici ?