Slovenija
32 ogledov

S snemanjem kršijo volilni molk?

zastave
1/3
Saša Despot
Snemanje filma v središču Ljubljane na volilni dan je povzročilo mnogo razburjenja. Dežurna služba notranjega ministrstva je dobila prijavo.

V središču Ljubljane so razobešeni veliki plakati Tita, jugoslovanske zastave in napisi kot so "Živel dan mladosti - 25. maj". Dogajanje je sprožilo val nezadovoljstva. "Sramota za Ljubljano. Bojda snemajo film. V Teharjah poklon žrtvam komunizma, od Tromostovja do Mestne hiše pa Jugo zastave in slika Tita. Policija na klice ne ukrepa. Režiser pravi, da niso dobili dovoljenja za snemanje na kakšen drug dan, kot na volilno nedeljo," se je na snemanje v središču Ljubljane odzvala Mojca Kucler Dolinar.

Božo Predalič je na Twitterju zapisal: "Danes po naključju snemajo film. Kaj bi počeli, če bi na volilno nedeljo snemali film o slovenski osamosvojitvi ali o @JJansaSDS?". Oglasil se je tudi Jernej Pavlin, ki je zapisal: "V središču prestolnice se odvija prava sramota. Vse povsod visijo cunje zločinskega sistema. Zahtevam, da @policija_si ukrepa."

Na notranjem ministrstvu so nam potrdili, da je njihova dežurna služba prijela prijavo, povezano z omenjenim dogodkom. "Prijavo obravnavamo skladno z zakonom o volilni in referendumski kampanji. Volilna kampanja so vse politične oglaševalske vsebine in druge oblike politične propagande, katerih namen je vplivati na odločanje volivcev pri glasovanju na volitvah. To so propaganda v medijih, elektronskih publikacijah in propaganda z uporabo telekomunikacijskih storitev, nameščanje novih plakatov in razdeljevanje letakov s politično oglaševalsko vsebino, objavljanje videospotov oziroma oglasov političnih strank in pozivanje volivk in volivcev, koga naj volijo," so pojasnili.  

Komentarjev 5
  • Žurnalček 08:33 06.oktober 2014.

    Tela Pavlinček je pa zlo neki hraber Cekinček. A se nč ne boji , da ga kdo z mrežco ne ujame ?

  • Žurnalček 08:31 06.oktober 2014.

    No če že tko pravite ,da tele sramotne cunje visijo po mestu , je olajševalna okolnost vsaj ta , da so visele 10 ur, medtem ko ŠKOFIJA in cerkve stojijo tu že 60 let , pa se nobeden ne kurči ...prikaži več na te zgradbe ZLOČINA in IZDAJE! PODRITE ŠKOFIJO !

  • mph 22:20 05.oktober 2014.

    Khm, bi rad rekel pod DANAŠNJO Nemčijo ali Avstrijo? Če bi bil malo razgledan, bi ti bilo jasno, da danes ne bi imeli nobene današnje Nemčije ali Avstrije, ne bi pa bilo več ne domobrancev ne nas drugih. To, da ...prikaži več je danes še slovenska beseda živa je zasluga partizanov kot tudi takratne KP (v kateri sicer nikoli nisem bil včlanjen, mimogrede), ki je bila edina sposobna organizirat odpor takrat. Lahko si jim hvaležen, da danes si in da lahko zdaj tukaj čebljaš v slovenščini in da ti dol visi za te heroje.