Slovenija
24 ogledov

Sadili, a premalo zaslužili

Zaposleni so prejšnji teden prejeli 500 evrov akontacije, kar je le del januarsk Žurnal24 main
Vrtnarstvo Celje. V petek bodo nadzorniki odločali, ali bo šla družba v stečaj.
Veliki dolgovi
Blokirani računi. Vrtnarstvo Celje, ki je v večinski lasti KD Kapitala in Slovenske odškodninske družbe, bankam dolguje več kot pol milijona evrov in ima skoraj pol milijona izgube. Od 9. marca ima blokirane vse račune.

“Za petek sklicujem sejo nadzornega sveta (NS), na kateri bomo obravnavali poročila, ki jih je pripravila uprava. Žal pa ne kaže dobro in je stečaj res vse verjetnejši,” je za Žurnal24 dejal Vojko Kokoravec, predsednik NS Vrtnarstva Celje, ki ta čas zaposluje še 56 ljudi.

56 ljudi še zaposluje Vrtnarstvo Celje, katerega stečaj je vse verjetnejši.

Program ja, denar ne
Podjetje, na čelu katerega je Franc Zdolšek, sicer tudi župan Laškega, je, kot smo že večkrat poročali, zašlo v hude likvidnostne težave. Zdolšek za to krivi tudi krizo v gradbeništvu, saj so imeli z zasajevanjem novih površin vselej obilo dela. Po besedah nadzornikov je Zdolšek kljub temu pripravil dober sanacijski program, a brez finančne konstrukcije. “Očitno ni ta trenutek nikogar, ki bi bil v družbo pripravljen vložiti milijon evrov,” je povedal Srečko Čater, sindikalist in eden od članov NS. Ob tem je dodal, da bi Vrtnarstvo Celje potrebovalo človeka, ki bi skrbel za posle 24 ur na dan. “Zdolšek pa je bil, ker je tudi župan, v podjetju le štiri ure na teden, kar je premalo, in bi moral poskrbeti vsaj za ustrezno nadomestilo,” je opozoril Čater.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.