Slovenija
1869 ogledov

Sanacija ceste pri Krškem: Kako dolgo še?

Zastoji pri Brestanici Bralec
Pozanimali smo se, kako dolgo bodo pri Brestanici še potekala dela, zaradi katerih dnevno nastajajo zastoji.

Direkcija RS za infrastrukturo je v mesecu juniju pričela z ureditvijo krožnega križišča na cestnem odseku Impoljca–Brestanica, Brestanica–Krško in Podsreda–Brestanica v občini Krško. Dolgotrajnost obnov in zaprtje oziroma nepretočnost cest na obeh straneh reke Save že nekaj časa povzroča zastoje. Našega bralca je zanimalo, kako dolgo bodo Posavčani še primorani čakati v kolonah vozil, tudi več kot pol ure za tako kratko razdaljo.

Promet v teh delih poteka izmenično enosmerno s pomočjo semaforjev. Lokalna skupnost je bila z gradnjo krožnega križišča in zaporo seznanjena, trdijo na Direkciji. Iz občine Krško so sporočili, da je projekt bil načrtovan že bistveno prej, a je razpis za izvajalca zaradi revizijskih postopkov trajal dlje od predvidenega in se je zato gradnja začela kasneje.

Tako še do konca oktobra

Razlog, da je pretočnost bistveno zmanjšana, saj je obenem cesta Videm-Brestanica proti Sotelskem popolnoma zaprta, pa po besedah občine Krško leži v razpisnih pogojih Ministrstva za okolje, ki je dalo večino sredstev za sanacijo škarpe v Sotelskem: ''Razpisni pogoji narekujejo, da mora biti projekt do konca oktobra letos zaključen. Zaradi tega skrajnega roka smo morali s sanacijo začeti istočasno, kot potekajo dela na državni cesti. Direkciji RS za infrastrukturo smo zaradi daljših zastojev posredovali pobude po optimizaciji pretočnosti zapore na gradbišču krožišča Brestanica, predvsem ob jutranjih in popoldanskih konicah.''

Ker je cesta skozi Sotelsko, ki je zaradi slabega stanja zahtevala čim prejšnjo sanacijo, torej zaprta za ves promet, se je posledično povečalo število prevoznih sredstev na delni zapori, hkrati pa tudi zaradi zaključevanja letnih dopustov. Kot so še pojasnili na Direkciji, je nato 'Direkcija za zagotavljanje boljše pretočnosti naročila, da se promet ob delovnih dneh na obravnavani zapori v jutranji in popoldanski konici usmerja ročno.'' In kot kaže, bo tako ostalo še vsaj en mesec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.