Slovenija
19 ogledov

SDS Türku dala košarico

Danilo Türk je navedbe SDS nekoč že zavrnil. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Največja opozicijska stranka SDS se s predsednikom Türkom ne bo pogovarjala o možnih kandidatih za sodnika ustavnega sodišča in člana Banke Slovenije. Sklicujejo se celo na Kučana.

Ker predsednik republike Danilo Türk po mnenju SDS „ignorira temeljna demokratična načela“, se z njim ne bodo pogovarjali. Kot trdijo, predsednik ne odgovarja na njihova vprašanja, čeprav so največja opozicijska stranka.

Že 29.1.2010 sem na Vas naslovil javno vprašanje v zvezi z Vašo izjavo na predlog ustavne obtožbe, ki je neposredno povezana z Vašo odločitvijo, da podelite državno odlikovanje nekdanjemu šefu UDBE in zadnjemu slovenskemu republiškemu sekretarju za notranje zadeve bivšega totalitarnega sistema Tomažu Ertlu,“ opozarja v pismu predsedniku, ki so ga objavili na spletni strani stranke, vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko, a odgovora stranka še ni prejela.

Po argumente se je Tanko zatekel kar k nekdanjemu predsedniku republike Milanu Kučanu, zato v pismu Türku citira besede, ki jih je Kučan izrekel v enem od intervjujev: "Če ni polaganja računov opoziciji in javnosti, je z demokracijo nekaj hudo narobe. Volitve so samo eden od stebrov demokratične parlamentarne oblasti, drugi zelo pomemben steber pa je nadzor."

Zaradi vsega tega v SDS ne vidijo razlogov, zakaj bi sodelovali v pogovorih s predsednikom, kdo je primeren kandidat za sodnika ustavnega sodišča in kdo za člana Banke Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.