Slovenija
29 ogledov

Še nas bo zeblo, čez vikend sneg

Zaledenelo Zbiljsko jezero
1/7
Bralec Žurnala24
Še sreča, da bo v soboto in nedeljo snežilo, saj bo mraz nekoliko popustil. Najnižjo izmerjeno temperaturo (- 21 °C) so zjutraj izmerili v Črnomlju. Malenkost "topleje" je bilo tudi v drugih krajih po državi.

Po sončnem in lepem kulturnem prazniku nas že popoldne čakajo pooblačitve. Zvečer in ponoči bodo tako že nastajale posamezne snežne plohe.

Oblačno vreme se bo nadaljevalo tudi v petek, ko bo rahlo snežilo predvsem v jugovzhodni Sloveniji, drugod pa bo naletaval sneg. Na Primorskem se bo spet začela krepiti burja, ki bo v noči na soboto spet zelo močna.
Bolj sneženo vreme nas čaka tudi v soboto in nedeljo, so za zurnal24.si dejali na Agenciji RS za okolje (Arso).

Povsod po državi bo "po malem padal sneg", količina snega pa bo nekoliko večja predvsem v jugovzhodni Sloveniji.

Predvsem zaradi bolj oblačnega vremena bo mraz popustil, saj bodo najnižje jutranje temperature pri okoli devetih stopinjah pod ničlo, dnevne pa pri okoli šestih stopinjah Celzija pod ničlo. Na Arsu so ob tem dejali, da bi se lahko prihodnji teden dnevne temperature spet povzpele nad nič stopinj Celzija.
Vse bo seveda odvisno od količine novozapadlega snega. Debelejša kot je snežna odeja v nižinah, nižje se ob jasnih nočeh spustijo jutranje temperature. Kot nam je razložil dežurni meteorolog, so lahko tako temperature nižje tudi za od pet do šest stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.